RX 580 CrossFire yapmak

lazenes

Kilopat
Daha fazla  
İyi forumlar arkadaşlar elimde 2 adet Sapphire RX580 Pulse GDDR5 8 GB 256Bit ekran kartı var. Kendi masraflarını karşılayamadığı için Mining Rig sistem bozduk ve Xigmatek EN9757 X Mıner 80 Plus Gold 1800W güç kaynağı ile bir masaüstü toparlamak istiyorum. Yalnız Rig çıkması dediğim ağır bir çalışma temposuna giremedi. Parçalar toplarsak 4-5 ay kullanıldılar ekran kartının bir tanesinin hem 1080P hem de 4K. FurMark sonucunu aşağıya koydum.
Bu ekran kartında 1 tane daha sisteme eklersem performans olumlu yönde artar mı, 4K için tavsiyeniz ne olur?

4K.png

1080P.png

İyi forumlar arkadaşlar elimde 2 adet Sapphire RX580 Pulse GDDR5 8 GB 256Bit ekran kartı var. Kendi masraflarını karşılayamadığı için Mining Rig sistem bozduk ve Xigmatek EN9757 X Mıner 80 Plus Gold 1800W güç kaynağı ile bir masaüstü toparlamak istiyorum. Yalnız Rig çıkması dediğim ağır bir çalışma temposuna giremedi. Parçalar toplarsak 4-5 ay kullanıldılar ekran kartının bir tanesinin hem 1080P hem de 4K. FurMark sonucunu aşağıya koydum.
Bu ekran kartında 1 tane daha sisteme eklersem performans olumlu yönde artar mı, 4K için tavsiyeniz ne olur?

Eki Görüntüle 736871

Eki Görüntüle 736872
Destekli oyunlarda performans iki kata kadar atar ama oyunun desteği yoksa tek karttan bile düşük FPS alınabiliyor, görüntü hataları olabiliyor. Bence ikisini satıp RX 5600XT gibi bir tek kart almaya bakın.

Çoğu oyunda CF ve SLI desteği var fakat her oyunda yok istediğin kadar performans artışı alamayabilirsin benim düşüncem 580 CF yapacağına 6000 serisine yönelmen AMD ama illa CF yapacaksan ki ucuza geliyor sanırım yap sıkıntı yok yeni nesil oyunlar SLI ve CF destekli geliyor rahatça yapabilirsin.

CF yapacaksan zaten elinde 2 tane RX 580 olduğunu söylüyorsun, üçüncüyü niye satın almayı düşünüyorsun onu anlamadım.(Ya da ben mi yanlış anladım?) Kart sayısı çoğaldıkça performansın katlanarak artmıyor. CrossFire ya da SLI yapmak yerine tek bir güçlü kartı daima tavsiye ederim.

Arkadaşlar Yorumlarınız için Çok teşekkürler AMD Adrenalin üzerinden gerekli ayarları yaptım CF ile performans alamazsın diyen arkadaşlar eskiden öyleydi Şu anda CrossfireX ile dilerseniz çekirdek hızları ve mimarileri aynı olmak şartı ile CrossfireX Yapabilirsiniz(örneğin: RX 570 ile RX 580) dendi Bizzat resmi sitelerinden destek aldım (https://www.amd.com/en/support/contact-email-form) Performans Artıyor mu? Sorusuna gelecek Olursak evet bir miktar Performans artıyor Bazı Oyunlar desteklemiyor diyen arkadaşlar haklılar AMD bunu da aşmaya çalıştıklarını fakat Oyun içi Bazı sorunlar yaşadıklarını söylüyor Misal Oyundan Alt+Tab butonu ile çıkıp geri dönmede oyundan atmalar yaşana biliyormuş bazılarında, bir de böyle bir liste buldum Cross Fire destekleyen Oyun listesi List of games that support Crossfire - PCGamingWiki PCGW - bugs, fixes, crashes, mods, guides and improvements for every PC game
Aşağı yada Cross fire ile aldığım FurMark Test Sonucumu Koydum 1080P Olarak.
Sonuç olarak Belki bir arkadaşın işine yarar ve fikir Olur CrossfireX Olumlu sonuç veriyor yalnız Bunun için Güç tüketimi vs Hesaba katılırsa Mantıklı Olan İki Kartı Satıp Yerine Tek bir kart Kullanmaktır.

Dosya Ekleri

• crossfire.png
    crossfire.png
    16,3 KB · Görüntüleme: 99
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı