RX 580 CS:GO düşük performans

Taha Şahin

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 580 8 GB
ryzen 5 3500
Yeni RX 580 aldım 8 GB. Önceden 1 GB ekran kartı vardı. 8 GB ekran kartı taktım hala aynı FPS'yi alıyorum. CS:GO'da FPS dalgalanması oluyor. Ekran kartı değerleri normal. HDD %100 oluyor ekran kartını taktıktan sonra.
  • RAM: 2x4 GB
  • İşlemci: i7 2600 3.4GHz

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni RX 580 aldım 8 GB. Önceden 1 GB ekran kartı vardı. 8 GB ekran kartı taktım hala aynı FPS'yi alıyorum. CS:GO'da FPS dalgalanması oluyor. Ekran kartı değerleri normal. HDD %100 oluyor ekran kartını taktıktan sonra.
  • RAM: 2x4 GB.

Eski ekran kartıyla da aynı işlemciyi mi kullanıyordunuz?

Dostum HDD eski yetmiyor ekran kartının istediği dosyayı anında getiremiyor en azından 2012 model WD Green 500GB falan al veya SSD varsa ona kur ayrıca mesela bu CS:GO Valorant gibi oyunlar anlık serverlerle iletişim kurduğu fizik hesaplamaları yerine matematik hesaplamaları yaptığı için işlemci odaklıdır atıyorum bende R5 1600 AF var RTX 3060 da taksam RX 580 de taksam aynı FPS'yi alırım ama 3060'a güçlü bir işlemci taksam 2 katı falan FPS alırım bilmem anlatabildim mi ama RDR2'ye gir işlemci kötü de olsa daha yüksek FPS alırsın eski karta göre. İşinize yaradıysa çözümlemeyi unutmayın.

Son düzenleme:
Dostum HDD eski yetmiyor ekran kartının istediği dosyayı anında getiremiyor en azından 2012 model WD Green 500GB falan al veya SSD varsa ona kur ayrıca mesela bu CS:GO Valorant gibi oyunlar anlık serverlerle iletişim kurduğu fizik hesaplamaları yerine matematik hesaplamaları yaptığı için işlemci odaklıdır atıyorum bende R5 1600 AF var RTX 3060 da taksam RX 580 de taksam aynı FPS'yi alırım ama 3060'a güçlü bir işlemci taksam 2 katı falan FPS alırım bilmem anlatabildim mi ama RDR2'ye gir işlemci kötü de olsa daha yüksek FPS alırsın eski karta göre. İşinize yaradıysa çözümlemeyi unutmayın.

CS:GO çoğunlukla işlemciye yüklendiği için aynı FPS'yi alıyorsunuzdur.
1 gb ekran kartindan 8 e gectim ustelik videolarda ayni sistemdekiler daha fazla fps oynuyodu

1 gb ekran kartindan 8 e gectim ustelik videolarda ayni sistemdekiler daha fazla fps oynuyodu
Oynadığın oyun işlemci odaklı hatta değerlere bakarsan ekran kartı kullanımı çok düşük olur işlemci yükseltmediğin sürece FPS artışı yakalaman zor arkadaşların da bahsettiği gibi HDD kullanımı kaynaklı drop yiyorsun bu tür oyunlarda FPS fazla değişir 130 alırken bir anda 80e düşmesi normal bu durumda VRAM boyutunun bir önemi yok

Benim önerim elindeki anakart işlemci seti sat rahatlıkla FX o işlemciyi besleyecek veya RAM'i de satıp 1000 TL gibi bir şey ekleyerek Ryzen geçersin bir canavar sistemin olur.

1 GB ekran kartindan 8'e gectim ustelik videolarda ayni sistemdekiler daha fazla FPS oynuyordu.

O videolar genelde işlemci oberclocklu olur bizzat kendimde eski işlemcilerle test videosu yapıyorum mesela sizin ekran katını R5 1400 Super oluyor R5 1200 veya af FX 8320.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı