Anakartınızda 2 adet X16 slotu var sanırım, diğerinde deneme yapar mısınız? Bir de RAM'ler nasıl takılı? DIMM1 ve DIMM3 slotlarına takıp deneyin. Anakart kullanma kılavuzunda bu şekilde belirtilmiş. Ayrıca tekli olarak da takıp deneme yapın. Ekran kartı üzerinde farklı DP port çıkışı var ise orayı da deneyin. Ekran kartının tam olarak oturduğundan, kasaya vidalamasının yapıldığından ve güç girişinden emin olun. DP çıkışı olan farklı bir ekran kartı takıp deneyin, sorun olmuyorsa büyük ihtimal sorun ekran kartındadır.
Eki Görüntüle 444262
Teşekkürler cevabınız için, anakartta ikinci x16 slotunda denedim, tek ram (DIMM1'de) takılı iken denedim, ekran kartının ikinci displayport çıkışına takarak denedim. Sorun devam ediyor. Farklı bir ekran kartı takarak denedim monitörü sonradan açtığımda displayport uyanıyor, farklı ekran kartında sorun olmadı. Ramlerim şuan DIMM2 ve DIMM4'te takılı. PSU güç çıkışım 6+2 pin şeklinde bağlantı düzgün görünüyor.
19 pin displayport kablo sorunu çözermi sizce, 20. pin ile ilgili sorunlar gördüm. İlgisi varmıdır? DisplayPort uyanmama sorunu bununla alakalı olabilir mi? Monitör kapalı iken anakart ekrankartını yok gibi davranıyor. Anakart üzerinde onboard video çıkışı bulunmamaktadır. RX 580'de bu tür sorunlar yaşanıyor mu?