RX 580 Driver ayarları nasıl olmalı?

Bildiğim kadarıyla AMD en iyi performans için açman , kapatman veyahud ayarlaman gereken ayarları sana öneriyor onun dışında FreeSync sadece bu ayarı açıp diğerlerini kapatıyorlar kullanıcılar. iyi sosyaller !

Ekran kartının bellek markasını GPU-Z ile öğren ve buraya at, bakalım. Samsung, Hynix gibi iyi bir marka ise O.C için elverişli demektir. WattMan hatası alıyorsanız Core Clock 100Mhz düşürüp voltajı yükseltebilirsiniz. Veya kart çok ısınıyorsa termal macun değiştirip U.V yapabilirsiniz, RX 580 Undervolt Rehberi. Driver güncel ise otomatik O.C tespiti olması lazım, en uygun değerleri verip karta göre O.C yapan bir eklentisi var yazılım içinde, göz atabilirsin.

Ekran kartının bellek markasını GPU-Z ile öğren ve buraya at, bakalım. Samsung, Hynix gibi iyi bir marka ise O.C için elverişli demektir. WattMan hatası alıyorsanız Core Clock 100Mhz düşürüp voltajı yükseltebilirsiniz. Veya kart çok ısınıyorsa U.V yapabilirsiniz, RX 580 Undervolt Rehberi. Driver güncel ise otomatik O.C tespiti olması lazım, en uygun değerleri verip karta göre O.C yapan bir eklentisi var yazılım içinde, göz atabilirsin.
Hiç bir hata almıyorum. Markası Sapphire Pulse RX580 8GB. Sadece hangi ayarları açmam lazım onu sordum. Kuzenim gereken ayarları açmıştı ama format attım.

Hiçbir hata almıyorum. Markası Sapphire Pulse RX580 8 GB. Sadece hangi ayarları açmam lazım onu sordum. Kuzenim gereken ayarları açmıştı ama format attım.

"Bellek markası" kaliteli bir marka ise Radeon Software üzerinden O.C yapabilirsin. Bunun dışında AMD tarafında ekran kartı için performans bakımından açılabilecek bir ayar bulunmuyor. Windows üzerinden güç seçeneklerinde nihai performansı seçebilir, o yoksa yüksek performansı seçebilirsin. Windows görüntü ayarlarından kullandığın uygulamayı GPU üzerinden başlatmak isteyebilirsin. ( Minecraft gibi bazı oyunlar işlemcinin ekran kartını kullanarak açılıyor ve performansta düşüş oluyor tabii. ) Monitörün FreeSync destekliyorsa Software üzerinden ilgili ayarı açabilirsin

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı