RX 580 Düşük FPS Yüksek Isı

desarter95

Decapat
MSI Armor RX 580 ekran kartına sahibim. Ağır oyunlarda fan çok çalışıyor ve aşırı derecede gürültüsü var. Kendi yazılımında Global WattMan'de sıfırlaya basarsam fan öyle duruyor. Oyunu kapatsam dahi fan aynı hızda çalışmaya devam ediyor. Bu arada ekran kartı boştayken bile 54 derece ve çok FPS drop yaşıyorum CS GO PUBG gibi oyunlarda.

Düşük oyunlarda fan normal çalışıyor ancak yine de FPS drop yaşıyorum ve oyunu oynarken akıcı değil. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
rx.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Kasanın iyi bir havalandırmaya sahip olup olmadığına emin olmamız lazım öncelikle. Eğer hava sirkülasyonu yeteri kadar iyi değilse sistemi zorlayan oyunlarda ısınma yaşanır, bunun sonucunda da performans kaybı yaşanabilir. Boştaki sıcaklığı fazla gibi duruyor. MSI Afterburner yazılımı ile oyun içi takip yapıp bize ekran görüntüsü ile iletebilir misiniz değerleri? Sosyal'de birçok kaynakta uygulamayı nasıl kullanabileceğiniz hakkında rehber var. Hava sirkülasyonu konusunda da bilgilendirirseniz yardımcı olabiliriz. Bekliyorum cevabınızı.

Hem miningcilerin hem de oyuncuların çektiği seri "Armor". Nitro+ var bende. Kartın sesini duymak için kasayı açmak zorundayım. Isı desen hiç yok, 60 dereceyi geçmiyor bile.

Aynı model bende de var. Boştayken fanlar çok sessiz ve 23 derece. Yüksek grafikli oyunlarda (PUBG) fanlar 100'de 100 çalışınca 77 dereceyi görüyor ve çok gürültülü çalışıyor.

Ağır oyunlarda olabilir de CS gibi bir oyunda 80 FPS ile 200 arası değişip durması gerçekten sinir bozucu. Bir sorunun olup olmadığının anlaşılması için garantiye verdim sorun yokmuş lafta. Bunun için nasıl şikayet edebilirim? Kart hiç düzgün çalışmıyor. GTX750 denedim bilgisayarımda. Daha stabil ve sessiz çalıştı.

Aynı sorun RX 570'de de var. Fazla hızlı ve gereksiz ısınıyor, istediğin verimi alamıyorsun. AMD aldığıma hala pişmanım fakat 300 TL daha az verip %66 daha fazla performans alabileceğin bir ekran kartı varken de ister istemez alamıyorsan NVIDIA.

RX 570 8GB MSI ARMOR 256 Bit vs NVIDIA 1050 Ti 4GB 128 Bit.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı