Çözüldü RX 580 düşük performans

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DarKKozmoS

Decapat
Merhabalar, ilk konumu açıyorum. Ben yaklaşık 3 hafta önce bir sistem topladım. Sistem şöyle i5 8600, Asus Dual RX 580 8 GB, 8 GB 2400 MHz RAM. Sistemden memnundum fakat internette bir video izledim ve bu videoda i3 8100 işlemcili ve 1050 Ti ekran kartlı bir sistem PUBG'de neredeyse benimle aynı FPS'leri alıyordu. Bu normal mi yoksa benim ekran kartımda mı sıkıntı var? Ben çok daha fazla para vermeme rağmen neredeyse aynı FPS'leri alıyoruz..

Çözüm
75Hz almak için Display Port ile bağlaması lazım, onlamı bağladın?

Evet 75 hız ekran şu anda.
FreeSync kapalı olmasına rağmen böyle her ayarda 75 FPS civarı?
Arkadaşlar nasıl oldu bilmiyorum ama düzeldi. Yaptığım işlemler: 1)PSU'nun toplanıp tozlanmadığına bakmak
2) AMD Driver'ını güncellemek
3) Afterburner'ı kapatmak.
Ben sorunun Afterburner'dan dolayı olduğunu düşünüyorum çünkü onu açıp oyuna girdiğimde Ultra'da 40-50 FPS civarı alıyorken onsuz girince(X split gamecaster uygulaması ile) Ultra'da 73-75 FPS alıyorum. Her ayarda 75 FPS V-Sync'ı kapatsam da kapatmasam da. Ama bu benim için bir sorun teşkil etmiyor eğer ederse farklı bir konu açarım. Cevap veren herkese çok teşekkür ederim.
Oyun fps değerleri ayarlara göre değişir.
Atladığınız ya da videoda atlanan bir şey olabilir. Bunun yanında pubg nvidia optimizasyonlu bir oyundur. İlk başta yüksek alıp sonradan düşmüş ise başka sıkıntı olabilir.

En güzeli oyunlar ile değil, test programları ile performans testine tabi tutmak. Size rapor veriyor işlem bitince.

Bunların yanında güç sınırlaması yapmış olabilirsin. ( Windows update otomatik yapabiliyor.)
Kalitesiz güç kaynağın olabilir. 3 hafta sonra güç kaynağının performansı düşmüş olabilir.
Ya da tozdan tıkanmış.

3. parti programlarda sorun yaratıyor çoğu zaman. (Trixx,Asus,Afterburner,Asus,MSI vs.)
Bunlar oyun içi ayarları kontrol edebiliyorlar ve sınırlandırıyor.

Ama Ekran kartında sorun yok gibi geliyor bana.
75-80 lerden 35 lere inmişse, güç ayarları ya da güç kaynağında sorun var gibi hissettim.
Güç kaynağının marka ve max gücü nedir?

Servise be diyip gönderebilirim ekran kartını acaba?

Güç kaynağını kasayla beraber aldım.(Cooler Master masterbox lite 5)600 Watt’lık psu ile geliyor
"Ekran kartından düşük performans alıyorum." Diye gönder, bi baksınlar.
Satın aldığım yeremi göndermeliyim yoksa Asus un servisine mi?

Dual modeli ucuz ve daha az performanslı hemde çok ısınıyor. Bende gaming x plus modeli var gtx 1060 dan çok daha iyi performans veriyor.

Ayrıca fps’lere bakmak için afterburner kullanıyorum.
Dual modeli ucuz ve daha az performanslı hemde çok ısınıyor. Bende gaming x plus modeli var gtx 1060 dan çok daha iyi performans veriyor.
Valla aldık bir kere işte kardeşim ne yapalım.Sen kaça aldın?Ben 2500 civarı bir şey.

Ayrıca fps’lere bakmak için afterburner kullanıyorum.
Valla aldık bir kere işte kardeşim ne yapalım.Sen kaça aldın?Ben 2500 civarı bir şey.
Ben 1450 tl ye 2 aylık 3 yıl garantili aldım ama aylar önce çok ucuza aldım.Sıfırı zaten sınırlı üretildi bulunmuyor bendekinin.Satacağım komple sistemi oyunu bıraktım artık .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…