RX 580 fanlarını durduramama

KEBABO

Hectopat
ASRock RX580 8 GB ekran kartım var. Resmen bütün programları denedim fakat fanlarını boşta iken durduramıyorum. Yardım eder misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Radeon programından sıfır rpm özelliğini açınca durması lazım veya radeon programından ayarlar otomatikte ise bu özellik aktif oluyor. Eğer buna rağmen fanlar dönüyorsa o özellik sizin ekran kartı modelinizde yoktur.

Öyle bir özellik mevcut değil zaten. İsteseniz bile durdurmanız söz konusu değil.
Nasıl böle bir özellik mevcut değil aynı ekran kartına sahip olan bir arkadaşım nasıl durduryor madem?
Zero RPM desteği yok mu ASRock RX 580'de?
Bildiğim kadarıyla var rx580 olan bi kişiye sordum kendisi durdurabiliyor fakat bende 0 rpm özelliği bile çıkmıyor amd de
Radeon programından sıfır rpm özelliğini açınca durması lazım veya radeon programından ayarlar otomatikte ise bu özellik aktif oluyor. Eğer buna rağmen fanlar dönüyorsa o özellik sizin ekran kartı modelinizde yoktur.
0 rpm özelliği gözükmüyor fakat diğer programlarda 0rpm yapınca en fazla 1100 e kadar düşüyor ama başka rx580 i olan birine sordum o durdurabiliyor

RX 580'le değil kullandığın marka/model ile alakalı. Asrock Zero RPM desteği sunmuyorsa yapamazsın. Bende Sapphire Nitro+ RX 580 var ve boşta fanlar dönmüyor mesela.

RX 580'le değil kullandığın marka/model ile alakalı. Asrock Zero RPM desteği sunmuyorsa yapamazsın. Bende Sapphire Nitro+ RX 580 var ve boşta fanlar dönmüyor mesela.
Tamam dostum sağolasın birde birşey sormak istiyorum ben mesela pubg de 3500rpm ile dönerken ekran kartı yinede 78 derecelerde oynuyorum sen nasıl değerler alıyosun

Tamam dostum sağolasın birde birşey sormak istiyorum ben mesela pubg de 3500rpm ile dönerken ekran kartı yinede 78 derecelerde oynuyorum sen nasıl değerler alıyosun
O modelin ısınma sorunu olduğunu görmüştüm birkaç yerde. 78 derecede stabil ise sorun yok. 80 derece üstüne çıkarsa sıkıntı olabilir. Ayrıca undervolt yapabilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı