RX 580 FPS düşmesi

Forque

Hectopat
Başlıktan gördüğünüz gibi bilgisayarımda çok fazla FPS düşüşleri söz konusu. Hiçbir güncelleme eksiğim yok ekran kartı hariç (son güncelleme aşırı kasıyor diye geri çektim). Attığım ekteki gibi anlık 0'a da düşüyor fakat genelde 30'a 40'a düşüyor 300 FPS oynayabildiğim bir oyunda bu kadar düşebilmesi sıkıntı yapıyor. 60'a sabitlemesem bile oluyor sınırsıza çekince de fark etmiyor genelde 60-53-58-60-42-60 gibi gelişigüzel kafasına göre FPS veriyor. Kasamın hava akışı güzel bilgisayar ısınmıyor, 60'ın üzerine çıkmıyor. Yardım edin ne yapabilirim?

-Genelde oynadığım ve yaşadığım oyunların hepsinde yaşıyorum Rocket League, Modern Warfare gibi.

Sistemim:
Ryzen 5 1600 AF 12nm.
RX 580 ASUS Dual 8 GB.
ASUS B450-PLUS TUF.
2x8 16 GB 2400MHz RAM.
600 Watt Xigmatek PSU.
2TB Seagate harddisk.

Değerler bunlar sınırsıza alamıyorum niye bilmiyorum Radeon ayarlarından da baktım ama sınırlama kapalı FreeSync da kapattım geri açtım oyunu olmuyor.

1612124842263.png

Virüs taraması yapabilir misiniz?

Yaptım bir şey çıkmadı. Bir de FreeSync'ı kapatınca FPS otomatik 50'ye sabitleniyor bir sıkıntı var çözemedim ayrı bir konu açıp mı sorsam bilemedim. Bir tane sürücüde mükemmeldi hiçbir sıkıntısı yoktu ama güncelledikten sonra unutmuşum. Şu an 20.8.3 sürümünü kullanıyorum 20.11.1 çok kötü benim için kasıyor, donuyor, takılıyor. 20.4.2'yi geri indireceğim DDU ile silip temiz kurulum yapacağım.

Son düzenleme:
Yaptım bir şey çıkmadı. Bir de FreeSync'ı kapatınca FPS otomatik 50'ye sabitleniyor bir sıkıntı var çözemedim ayrı bir konu açıp mı sorsam bilemedim. Bir tane sürücüde mükemmeldi hiçbir sıkıntısı yoktu ama güncelledikten sonra unutmuşum. Şu an 20.8.3 sürümünü kullanıyorum 20.11.1 çok kötü benim için kasıyor, donuyor, takılıyor. 20.4.2'yi geri indireceğim DDU ile silip temiz kurulum yapacağım.
O sürücüye geçtikten sonra son durumu yazabilir misiniz? Belki bende o sürücüye bir daha şans veririm düzelirse sizde.

MSI Afterburner'da sabitleme var mı diye bir daha düşünmeye başladım çünkü Rocket League oynarken bilgisayarımın 60 dereceyi geçtiğini verdiği ısı ve fan sesinden anladım. Sınırsız FPS'te oynarken sınırsız oldugunuda hissettim değerleri görmek için Afterburner'ı açtığımda sıcaklıklar 57 60 civarıydı fakat 60 FPS sabitti. 60 FPS olunca zaten sıcaklıkları 50 geçmediğini biliyorum ve hemen 50'ye düştü. Acaba MSI Afterburner'da sabitleme var mıdır? Radeon sürümüne gelirsek bir sıkıntı görmedim tam olarak ama hala biraz FPS düşmesi var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı