RX 580 FPS düşmesi

Merhaba, RX 580 8 GB ekran kartım var fakat oyunlarda ani drop sorunu yaşıyorum sık sık, bunun nedeni RAM'den olabilir mi acaba 4 GB DDR3 577.9 MHz bir adet RAM var sadece, kontrol ettiğimde ise oyundayken RAM'i %70, %80 kullanıyor olarak gösteriyor sizce bu FPS düşme nedeni RAM,den kaynaklımı yoksa ekran kartında mı sıkıntı var?

RAM'in düşük RX 580 performansını tam alamazsın 4 GB RAM'de bunu belirteyim ve RAM'ın hızı çok düşük.
Merhaba, RX 580 8 GB ekran kartım var fakat oyunlarda ani drop sorunu yaşıyorum sık sık, bunun nedeni RAM'den olabilir mi acaba 4 GB DDR3 577.9 MHz bir adet RAM var sadece, kontrol ettiğimde ise oyundayken RAM'i %70, %80 kullanıyor olarak gösteriyor sizce bu FPS düşme nedeni RAM,den kaynaklımı yoksa ekran kartında mı sıkıntı var?

İşlemcin nedir?

4 GB ramla darboğaz yaşarsın. Ekran kartın RTX 2080 Tİ olsa bile drop yersin.

Yorumun için teşekkürler, bi sorum daha var PSU kaynaklı olma ihtimali varmıdır acaba ?
98851701_3143069802488064_3387876044240322560_o.jpg

PSU'dan kaynaklı değil PSU gayet yeter donanımlarına göre RAM'den kaynaklı 260 TL'ye güzel hızlı 8 GB RAM'ler bulabilirsin.

Hadi 4 GB olsa yine neyse çok etkilemez her oyunda ama RAM'inizin hızı aşırı düşük. Bu sebep oluyor. RAM kullanımında yüksek olduğu için takviye yapmanda fayda var.
Yorumun için teşekkürler.

Anakart: M5A97 R2.0 anakartı için bi RAM öneriniz varmı acaba
PSU'dan kaynaklı değil PSU gayet yeter donanımlarına göre RAM'den kaynaklı 260 TL'ye güzel hızlı 8 GB RAM'ler bulabilirsin.

Yorumun için teşekkürler.

Hocam şu zamanda almanızı önermem. Dolar düşmez ama en azından karantina bitsin bence. RAM fiyatlarına baktım 7-8 ay önce 100 TL verip aldığım RAM 200-300 TL arasında. Önerisi olan varsa bakabilirsiniz ama ben bulamadım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı