Çözüldü RX 580 Görüntü Gitme ve Kilitlenme Problemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Elnano

Kilopat
Daha fazla  
Kısa zaman önce RX 580(4 GB), I5 7500K sistem topladım. ETS 2 Full ayarlarda girdiğimde herhangi bir sorun yok ancak Fernbus Simulator ve Bus Simulator 16 oynamaya çalıştığımda birkaç saniye sonra görüntü gidiyor, PC kilitleniyor ve ekran kartı fanı aniden hızlanıyor. Restart attığımda düzeliyor. MSI Afterburner'da değerleri Default'a getirdim ancak hala aynı.

Daha önceden ETS 2'de de yapıyordu ancak Stok ROM yükledikten sonra ETS 2 için düzeldi.

Çözüm
Biraz geç cevap yazıyorum kusura bakmayın. Oyunun kendi WattMan ayarlarından değil, Global WattMan ayarlarında ve FPS sabitlemeyi şu şekilde yapınca sorun çözüldü. Kilitlenle ve görüntü gitme olayını sıcaklıktan dolayı yapıyormuş.
Cs850M detaylı bilgim yok maalesef :)
Hmm, PSU'mu yetersiz acaba diyecektim ama fazlasıyla yeter o. Farklı bir sorun var, şuan driver veya oyuundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Şimdilik FPS sabitleyip kullanmayı deneyin yeni Driver gelene kadar muhtemelen bu şekilde çökme olmayacaktır.

Çok iyi olur :)

I5 7500K
RX580 4GB
8 GB DDR4
ASUS Z270P
hocam sizin şu frekansı sabitleme işi bir nebze olsun işe yaradı benim pc oyunlarda bazen otomatik kapanıyordu siz hala aynı şekilde mi kullanıyorsunuz wattmann ayarlarınızın fotoğrafını atabilir misiniz?
Simdi farkettim bendeki model RX570 mini ITX olani. O yuzden degerlerimiz farklilik gosterebilir. Siz buraya Watmann ekraninizin görüntusunu alip gonderin ben yardimci olmaya calisayim.

Biraz geç cevap yazıyorum kusura bakmayın. Oyunun kendi WattMan ayarlarından değil, Global WattMan ayarlarında ve FPS sabitlemeyi şu şekilde yapınca sorun çözüldü. Kilitlenle ve görüntü gitme olayını sıcaklıktan dolayı yapıyormuş.

Dosya Ekleri

• gpu1.PNG
    gpu1.PNG
    66,9 KB · Görüntüleme: 103
  • gpu2.PNG
    gpu2.PNG
    131,9 KB · Görüntüleme: 110
Çözüm
GTX 1050 den RX570 e geçtim. 1050 de hic sorun yokken bu karta gecince ayni sorun basladi. Sorun açıkça driver hatası. Hata kaynagı şu: Radeon global ayarlarindan wattman sekmesine geldiginizde GPU saat hizina ait bir grafik var. Driver sürekli kartı kullanımına göre voltaj ve GPU frekansını degiştiriyor. Bu sürekli voltaj degisimleri kartta stabiliteyi bozuyor ve hata veriyor. Bunu şu şekilde çözdüm : GPU frekans ve voltajini manuel olarak ayarladım. Bütün durumlari durum 7 ile aynı yaptim. Ek olarak en altta yer alan güç limitini +%50 olarak ayarladım. Sorunum çözüldü. Umarım senin sorununa da çözüm olur. :)
Driver olarak ise 18.9.3 driverini kullanmanı tavsiye ederim.
Hocam başka bir gönderide de wattmanla alakalı paylaşımınızı gördüm ve dediğinizi uygulacağım. Elimde aynı RX 570 ekran kartı var ve sistemlerimiz birbirine yakın sayılır. Sorun yaşadınız mı ve tam güçte sıcaklık değeriniz ne kadar?

Hocam başka bir gönderide de wattmanla alakalı paylaşımınızı gördüm ve dediğinizi uygulacağım. Elimde aynı RX 570 ekran kartı var ve sistemlerimiz birbirine yakın sayılır. Sorun yaşadınız mı ve tam güçte sıcaklık değeriniz ne kadar?
Hocam her gün bu AMD driverleri ile ilgili yeni seyler kesfediyorum. :D İçini dışını çözdum kartin. En stabil calistigi ayarlarida buldum. Sicaklik 72 derece civarlarinda geziyor. Şu anda sorunsuz kullaniyorum. Benim karttaki sorunun kaynagi suymuş: Kartin boost frekansi 1244 temel frekansi ise 1168. Drivere baktim orada durum durum ayarlanmis bu hizlar. Oyun icinde baktigimda güç limiti %0 iken karta giden gücü 120 watt a sınırliyor. Kart oyunda yer yer fazla ekran kartina yuk binmeyen yerlerde 1244 hiza cikiyor. Sonra oyunda kafayi ceviriom bi anda yuksek ekran karti kullanan bol grafik detayli bir sahne geliyor. Bu sefer 1244 icin gerekli guc tabiki yuksek ve limit oldugundan voltaj yetmiyor ve cat error. Default ayarlarda karta tam yuk abandigimda hiz 1170 lerde kaliyor daha fazla cikamiyor zaten. Ben direk 1170 e sabitledim hizi. Voltajida manuel olarak sabitledim. Suanda cok stabil calismakta ve isi degerleri dedigim gibi 72 derecelerde geziyor. Isterseniz size tüm ayarlarimi atabilirim RX570 mini ITX modeli icin.

Hocam her gün bu AMD driverleri ile ilgili yeni seyler kesfediyorum. :D İçini dışını çözdum kartin. En stabil calistigi ayarlarida buldum. Sicaklik 72 derece civarlarinda geziyor. Şu anda sorunsuz kullaniyorum. Benim karttaki sorunun kaynagi suymuş: Kartin boost frekansi 1244 temel frekansi ise 1168. Drivere baktim orada durum durum ayarlanmis bu hizlar. Oyun icinde baktigimda güç limiti %0 iken karta giden gücü 120 watt a sınırliyor. Kart oyunda yer yer fazla ekran kartina yuk binmeyen yerlerde 1244 hiza cikiyor. Sonra oyunda kafayi ceviriom bi anda yuksek ekran karti kullanan bol grafik detayli bir sahne geliyor. Bu sefer 1244 icin gerekli guc tabiki yuksek ve limit oldugundan voltaj yetmiyor ve cat error. Default ayarlarda karta tam yuk abandigimda hiz 1170 lerde kaliyor daha fazla cikamiyor zaten. Ben direk 1170 e sabitledim hizi. Voltajida manuel olarak sabitledim. Suanda cok stabil calismakta ve isi degerleri dedigim gibi 72 derecelerde geziyor. Isterseniz size tüm ayarlarimi atabilirim RX570 mini ITX modeli icin.
Hocam atarsanız çok sevinirim. Ayrıca hangi sürüm de olduğunu yazar mısınız?

,
sayfa 2'de anlattığım olay buydu zaten hocam ısı yüzünden yapıyor genel bir fan ayarlanması gerekiyor. Gelen default fan ayarları çökmeye neden oluyor

Merhabalar.
Bende Sapphire Rx580 8 GB var. Assetto Corsa Competizione de 10 15 dk sonra oynadıktan sonra bütün sistem kilitlenmeye başladı. Amd Fx8350 - 12 Gb Ram ve High Power 600 Watt 80+ Bronze PSU var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı