RX 580 görüntüde karıncalanma sorunu

Safderun

Decapat
Katılım
8 Şubat 2019
Mesajlar
10
2 gündür bir problem yaşıyorum bilgisayarımda.
Battlefield 4 oynarken oyun birden hata vermeden kapanıyor ve masaüstüne gelip yenile yaptığımda ekran resimdeki gibi oluyor ve dün durduk yere Windows hata verdi ve bilinmedik sebepten ötürü bilgisayarınız yeniden başlatılıyor gibi mavi ekran verdi.
Bilgisayarımı yeni topladım ve oyunlar haricinde hiçbir gereksiz dosya veya program bulunmuyor, bunun sebebi neden kaynaklıdır, yardımcı olur musunuz?

Opera web browser kullanıyorum arada sayfa çöktü hatası alıyorum, bu da PC'den mi kaynaklı?

PC Sistemim;
  • İşlemci = AMD Ryzen 5 2600
  • Ekran Kartı = RX 580 Armor
  • RAM = 16 GB RAM 3000 MHz
  • Depolama = 120 GB SSD (Windows 10 Pro)
  • Depolama =1 TB harddisk (sadece oyunlar)
  • Anakart = MSI B450M Pro-M2 v2
ss.jpg
 
Ben de kapanma sorunu yok da oyunlar durduk yere kapanıyor ve hata da vermiyor. İşin garibi ama FreeSync kapattım şu an düzeldi galiba ama aklıma takılan bir konu var.
Origin de repair diyorum 800 MB 1GB güncelleme yapıyor acaba bir şey benim dosyalarımı mı kurcalıyor virüs gibi?
 
Hayır. Oyunu tamir edince sadece oyunun dosyalarını kontrol ediyor ve eksik olanları tespit ediyor yani sıfırdan indirme yapmıyor. O yüzden tamir etme kısmı çabucak oluyor.
 
Hayır. Oyunu tamir edince sadece oyunun dosyalarını kontrol ediyor ve eksik olanları tespit ediyor yani sıfırdan indirme yapmıyor. O yüzden tamir etme kısmı çabucak oluyor.
sıfırdan indirmiyor fakat zaten tam yüklü sürekli saatlerce oynadığım oyun da birden dosyalar eksiliyor bunu anlamadım önceden repair ettiğim zaman tarıyor tamam diyordu ama şimdi dosyalar eksilmiş onları indiriyor bu dosyalar neden bozuluyor onu anlamış değilim.
 
PSU sistemin kalbi gibi bir şey. Geçen yıl sırf ucuz diye 1000W Xigmatek marka PSU aldım ve 4 adet 1080 bağladım ona. Henüz ikinci gününde az kalsın bütün parçaları yakıyordu, anakartı bozdu ama sadece anakart ile kurtulduğuma sevinmiştim.
Frisby,everest, Game boost, Game power, Xigmatek bunlar çöp markalar. Fason ürünlerin üzerine marka etiketi basıp satıyorlar. Sertifikaları falan yok o 80+ olayı bunlarda kandırmaca. Aslında bunlara dava açmak lazım.
 
Kesinlikle kötü hocam, olabilir tabi ki. Kaliteli PSU da arıza yapabilir ama ben sistem bileşenlerine zarar verdiğini görmedim, bu tür markalar verebiliyor ama.
Cooler Master, Evga, Corsair, FPS, Aerocool, Zalman, Termaltake, Seasonic, High Power gibi markaları tercih edin PSU alırken.
 
Aynı problemi bende yaşamaktayım rx580 8 GB nitro+ Special edition var full ekran karıncalanma oluyor arka planda müzik falan çalışıyor sistem çalışıyor ancak dediğim gibi ekran karıncalanıyor , yeniden başlatınca düzeliyor. Furmark olsun Uniqe heaven olsun gpu test programlarına soktum yaklaşık 30 dakika ancak herhangi bir sorun yaratmadı , acaba diyorum her zamanki gibi Amd Sürücülerinde Stabilite sorunundan dolayımı bu ?

Bu arada kartı aldıktan sonra Bende Oyunlara girdiğimde sistem direk kapanıyordu 600w normal psu vardı , gittim 850w 80 plus sertifikalı ve en önemlisi Tek olarak 12v çıkışından 57 amper veren bir Psu aldım sorunum geçti, böyle sorun yaşayan arkadaşlar varsa Single rail yani tek kanal 12v çıkışı minumum 50 amper veren bir psu ile denesinler sorunları yüksek ihtimal çözülür.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı