RX 580 GPU kullanımı düşüyor

Efeboz44

Centipat
1595711308528.png

GPU kullanımım oyunlarda Ultra'da oynasam Low'da da oynasam inanılmaz bir şekide %4'lere düşüyor %98'lere de çıktığı oluyor fakat %98 %2 arasında hemen geri sürekli değişiyor AC Odyssey gibi oyunlarda ultrada 20-30 FPS arası alırken lowda 30-50 FPS arası alıyorum. %4'lere düşmesi normal mi? Ben bu sistemle tam performans alamadığımı düşünüyorum (ekran kartı sürümüm güncel, VSync genelde açık oluyor.).

Sistemim:
AMD Ryzen 5 2400G 3.6GHz.
Ekran kartı: Radeon RX 580.
RAM: 8+8 16 GB DDR4-3000.
PSU: 550W.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam anladığım kadarıyla işlemcimiz ekran kartını besleyemiyor ve darboğaz yaratıyor. Çünkü ekran kartı kullanımınız %4 iken işlemci kullanımınız %80. Genelde işlemci maximum %30-40 iken ekran kartı %80-100 arası oluyor. Ama sizde tam tersi. Bende aynısını yaşıyordum çünkü işlemcim çok eski ve güçsüzdü. İşlemci kullanımım %100'leri görüyordu. İşlemci değiştirdim ve şuan %20-30 larda ekran kartı kullanımım %80-100 arası yani aynı sorunu yaşıyor olabiliriz. Ancak şöyle ki işlemcinizin darboğaz yapıp yapmadığından emin değilim bunun için darboğaz hesaplama adı altında ki sitelerden bakabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı