RX 580 GPU kullanımının anlık %0 olması

kelesnemesis

Hectopat
Katılım
10 Eylül 2020
Mesajlar
112
Merhaba arkadaşlar, dün Detroit became human indirdim ancak FPS sabit 60 iken bir anda 7 FPS'e düşüyor. Bu durumu GTA 5 vb gibi oyunda da yaşıyorum. 7 FPS'e düştüğü zaman bilgisayarın ekran kartı %0 çalışıyor. Sebebini bilen var mı?
Bilgisayarımın özellikleri.
ASUS Dual RX580 4 GB OC Edition.
Intel Core i3-9100F.
Ballistix 8 GB 2400MHz RAM.
Adata 240GB SSD.
Seagate barracude 500GB HDD.
HDD'de ya da SSD'de sıkıntı olmadıgını düşünüyorum çünkü GTA 5 SSD'de yüklü Forza'da aynı sorunu yaşıyorum o da HDD'de yüklü.
 
Ya işlemci ısınıyor ya da ekran çözünürlüğün çok düşük. CPU stok fanı kontrol eder misin tam yerine oturuyor mu diye? Ayrıca monitörün ne?

İşlemci ısıları 80'i geçmiyor Max 80 oluyor. CPU fanı oturmuş durumda yerine. Monitör ise Samsung 75Hz monitör S24D332 diye geçiyor.
MSI Afterburner üzerinden "enable unified GPU usage" ayarını açarsanız anlık drop yemezsiniz.

Yaptım ancak bir şey değişmedi.
 
Oyunda sıkıntı var bende de oluyor aynı düşüş.
Bu arada bir RAM daha almanı öneririm.

Detroit Become Human için söylediysen, o oyunun orijinal versiyonuna karşılık korsan sürümü sıkıntısız ve oldukça stabil çalışıyor, oyunu kendi sistemimde akıcı bir şekilde bitirdim ama belki ilerleyen zamanlarda hatalar düzeltilirse Epic'ten alabilirim 🙂.
 
Maalesef korsan.

Arkadaşın konusunu kirletmek gibi olmasın ama hangi sürümde nasıl bir sorun yaşamıştın? Belki farklı sürümlerde tıpkı oyunun orijinal sürümünde olduğu gibi sorunlar çıkmış olabilir. Ben 58 GB'lık CODEX ISO'susunu kullanmıştım, herhangi bir sorunla da karşılaşmamıştım bu noktada.
 
Arkadaşın konusunu kirletmek gibi olmasın ama hangi sürümde nasıl bir sorun yaşamıştın? Belki farklı sürümlerde tıpkı oyunun orijinal sürümünde olduğu gibi sorunlar çıkmış olabilir. Ben 58 GB'lık Codex ISO'susunu kullanmıştım, herhangi bir sorunla da karşılaşmamıştım bu noktada.

İlk cracklendiği zamanlarda indirmiştim hatırlamıyorum. Sürekli drop yoktu ama 5 dakikada birkaç kez oluyordu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı