RX 580 i5 10500 sistem sadece Onboard görüntü veriyor

Squares

Decapat
Merhabalar, yeni sistem topladım fakat sanırım işlemcimin ekran kartlı olması nedeniyle bilgisayarım harici ekran kartı girişine takınca çalışmıyor, VGA hatası veriyor. Ama ekran kartı takılı halde HDMI kablosunu onboard ekran kartı girişine takınca açılıyor, açtıktan sonra harici ekran kartı girişine takınca görüntü geliyor. Fakat direkt olarak harici ekran kartına takılı halde başlatmaya çalıştığımda kesinlikle açılmıyor, siyah ekranda kalıyor

Sistemim
MSI MAG Gaming Edge Wi-Fi Z490 anakart
16 GB XPG DDR4 RAM
RX 580 ekran kartı
650W PSU
i5 10500 işlemci

İşlemci ve BIOS ayarından şüpheleniyorum, bu arada BIOS'um güncel.
Böyle garip bir sorun dünyada tek benim başıma gelmiştir herhalde.

@Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:

Merhabalar.
BIOS'tan PCI-Express görüş kısmını açtınız mı?
Anakart markanız nedir?

Anakart markasını yazmış. MSI MAG Gaming Edge Wi-Fi Z490 anakart.

Bir yandan dersteyim bir yandan forumda okumamışım orayı teşekkürler.

Soruna gelirsek.
BIOS'a girip grafik bağdaştırıcısı ayarı 'ıgp' yerine 'PEG/PCI' yapman gerek.

Bir yandan dersteyim bir yandan forumda okumamışım orayı teşekkürler.

Soruna gelirsek.
BIOS'a girip grafik bağdaştırıcısı ayarı 'ıgp' yerine 'PEG/PCI' yapman gerek.
hocam merhaba şuanda farkettimki anakartımda bi sıkıntı var sanırım yüzde yüz olarak diğer parçaları başka pc de denedim şuan sorunsuz çalışıyor

hdmi kablosu çıkarttığım vaziyette bilgisayarı çalıştırıp windows açıldıktan sonra hdmi kablosunu taktığımda bir sıkıntı olmuyor yani bios ekranı geçmeden ekran kartı hdmi girişine hiçbirşey takılı olmaması gerekiyor eğer bios ekranından önce hdmi kablosunu takarsam vga ışığı yanıyor siyah ekrana düşüyor böyle saçma birşey görmedim 10 saattir uğraşıyorum çözemedim

Cidden ilginç bir durum maalesef bu konuda size yardımcı olamayacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…