RX 580 için 90 derece normal mi?

sezer3636

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
-Ryzen 5 5600
- PowerColor Hellhound RX 6600XT
- Team T-Force Delta TUF 2X8 3200 CL16
- B450 Aorus Elite
- Rampage Moon Chill 240
- Team Group Mp33 256GB
- PHANTEKS PH-P550G 550W AMP
- Gamepower Medusa 7.1- Gamepower Ogre Rgb Red Switch- Logitech G300s- msi optix g27cq4
Arkadaşlar önce sistemi belirteyim.
R5 3600.
16 GB 3000 MHz.
RX 580 8 GB.
600 Watt 80+
120 GB SSD.
1 TB HDD.
MSI B450M'a Pro Max.
Sistem boştayken 27 derecede oluyor. Şöyle deyim oyunu açtım(PUBG) 1 saat oynayıp kapattım 3-5 dakika içinde 30 dereceye düşüyor. Ama oyun içerisinde 90 dereceyi görüyorum. MSI AB İle gücü -15'e çekiyorum saat hızlarını -250'ye çekiyorum. Aldığım sıcaklık maksimum 75 falan oluyor. Performans açısından da gözle görülür bir kayıp yaşamıyorum şu an gayet akıcı şekilde oynayabiliyorum 100 FPS üzerinde.
1 Bu şekilde saat hızlarıyla oynamak zarar verir mi karta?
2 Kasa kapağı açık programla uğraşmadan 90 dereceyi düşürebilir miyim?
3 R5 3600 işlemci kullanıyorum bunun iyi/kötü bir etkisi var mı ekran kartına sıcaklık konusunda?

Son düzenleyen: Moderatör:
R5 3600.
16 GB 3000 MHz.
RX 580 8 GB.
600 Watt 80+
120 GB SSD.
1 TB HDD.
MSI B450M'a Pro Max.
Sistem boştayken 27 derecede oluyor. Şöyle deyim oyunu açtım(PUBG) 1 saat oynayıp kapattım 3-5 dakika içinde 30 dereceye düşüyor. Ama oyun içerisinde 90 dereceyi görüyorum. MSI AB İle gücü -15'e çekiyorum saat hızlarını -250'ye çekiyorum. Aldığım sıcaklık maksimum 75 falan oluyor. Performans açısından da gözle görülür bir kayıp yaşamıyorum şu an gayet akıcı şekilde oynayabiliyorum 100 FPS üzerinde.
3 R5 3600 işlemci kullanıyorum bunun iyi/kötü bir etkisi var mı ekran kartına sıcaklık konusunda?
Ekran kartının markası ne ?

RX 580 modeli nedir? Ayrıca kasa modeli ve hava akışı da sıcaklık değerlerini etki eder. Güç limiti ve saat hızlarını düşürmek yerine undervolt yaparsan performans kaybı olmadan ekran kartının sıcaklık değerini düşürebilirsin.

R5 3600.
16 GB 3000 MHz.
RX 580 8 GB.
600 Watt 80+
120 GB SSD.
1 TB HDD.
MSI B450M'a Pro Max.
Kasa kapağı kapatırsanız hava akımı daha düzgün olur.

Saat ayarını değiştirmek karta zarar vermez fakat ekran kartınızın bu sıcaklık değerlerini görmesi hiç normal değil. Kartın soğutmasında sıkıntı olabilir.

Hocaam 90 ne yumurta kırarsınız arıtk.
XFX RX 590 ekran kartım ile bende bu değerleri görmüştüm. Forum içerisinde neden böyle olduğunu sorunca da "dandik ve "sorunlu" model kullanırsan tabi ısınır senin ne haddine AMD kart ısınır gibi tepkiler ile karşılaşmıştım. :D Bazı arkadaşlar çözüm odaklı olmak yerine direk saldırganca tavır sergileyebiliyor maalesef. Ha tabi undervolt ve kasa hava akışını düzelterek ben ısınmasını çözdüm.

XFX RX 590 ekran kartım ile bende bu değerleri görmüştüm. Forum içerisinde neden böyle olduğunu sorunca da "dandik ve "sorunlu" model kullanırsan tabii ısınır senin ne haddine AMD kart ısınır gibi tepkiler ile karşılaşmıştım. :D bazı arkadaşlar çözüm odaklı olmak yerine direk saldırganca tavır sergileyebiliyor maalesef. Ha tabii undervolt ve kasa hava akışını düzelterek ben ısınmasını çözdüm.

Hocam ben saldırganca bir tavır segilemedim AMD'nin kalitesi bana göre kuşkusuzdur önerimi de yaptım ayrıca o da işin dalgasıydı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı