RX 580 ile CS 2'de düşük GPU kullanımı

alsdk98

Hectopat
Yer
Hatay İskenderun
Daha fazla  
Meslek
Computer Programmer
RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
MSI Spatium M450 500GB
Ekran kartı
Sapphire RX 580 Nitro + 4GB
Anakart
Gigabyte H510M H V2
İşlemci
İntel Core i5-10400F
Merhaba, kafayı yemek üzere olduğum bir konu var. Elimde 1 adet Sapphire RX 580 Nitro+ 4 GB ekran kartı var, işlemcim i5-10400F, RAM tek kanal 16 GB ve 650W PSU kullanıyorum. Bu sistemle CS 2 ve EA FC 25 olmak üzere iki oyun oynuyorum.
CS 2'de özellikle GPU kullanımı %50–60 civarında, CPU kullanımı ise %70–110 arasında geziyor. Ayarları düşürürsem FPS dropları daha fazla yaşanıyor, önerilen ayarlarda kalırsam yine oluyor ama nispeten daha az.
Ekran kartımı OC yaptım, çözüm olmadı; geri standart ayarlara döndüm. MSI Afterburner ile de ayar çektim, yine olmadı. CS ayarlarıyla bayağı uğraştım ama düzelmedi.
Kısacası, ne yaptıysam çözüm olmadı. Ekran kartım arızalı olabilir mi diye düşündüm ama FurMark testlerinde GPU kullanımı %100 ve ısınma sorunu yok, sıcaklık 40–60 derece arasında seyrediyor (yaz sıcağına rağmen).
Çözüm önerisi olan var mı?

gpu.gif

cpu.gif

memory.gif

motherboard.gif

Merhaba, kafayı yemek üzere olduğum bir konu var. Elimde 1 adet Sapphire RX 580 Nitro+ 4 GB ekran kartı var, işlemcim i5-10400F, RAM tek kanal 16 GB ve 650W PSU kullanıyorum. Bu sistemle CS 2 ve EA FC 25 olmak üzere iki oyun oynuyorum.
CS 2'de özellikle GPU kullanımı %50–60 civarında, CPU kullanımı ise %70–110 arasında geziyor. Ayarları düşürürsem FPS dropları daha fazla yaşanıyor, önerilen ayarlarda kalırsam yine oluyor ama nispeten daha az.
Ekran kartımı OC yaptım, çözüm olmadı; geri standart ayarlara döndüm. MSI Afterburner ile de ayar çektim, yine olmadı. CS ayarlarıyla bayağı uğraştım ama düzelmedi.
Kısacası, ne yaptıysam çözüm olmadı. Ekran kartım arızalı olabilir mi diye düşündüm ama FurMark testlerinde GPU kullanımı %100 ve ısınma sorunu yok, sıcaklık 40–60 derece arasında seyrediyor (yaz sıcağına rağmen).
Çözüm önerisi olan var mı?

Eki Görüntüle 2527107

Eki Görüntüle 2527124

Eki Görüntüle 2527125

Eki Görüntüle 2527126

CS2 Kendiliğinden de optimizasyon sorunlu bir oyun maalesef. FidelityFX Super Resolution ayarını Ultra yapın, diğer tüm ayarları en düşüğe çekin öyle deneyin isterseniz.

Sistemi güç tasarrufu moduna almış olabilir misiniz bir bakın isterseniz. Hem Denetim Masası hem AMD'nin uygulamasından. Ayrıca hatırlatayım CS işlemci tabanlı çalışıyor yani gücü ekran kartından çok işlemciden alıyor oynarken.

Sistemi güç tasarrufu moduna almış olabilir misiniz bir bakın isterseniz. Hem Denetim Masası hem AMD'nin uygulamasından. Ayrıca hatırlatayım CS işlemci tabanlı çalışıyor yani gücü ekran kartından çok işlemciden alıyor oynarken.

Hocam sorunu nispeten şöyle çözdüm FPS 50-100 arası değişiyor kasma sorunu ortadan kalktı büyük ölçüde oyunu açarken Görev Yöneticisi'nden cs2.exe yi verimlilik moduna alıyorum böylece mecbur GPU'yu biraz daha fazla kullanmak zorunda kalıyor yoksa yüksek ayarlarda %30 GPU kullanmaya çalışıyor oyun bu şekilde yapınca CPU kullanımı 60-80 arası GPU 60-89 arası oluyor ve dengeleniyor en azından ama bu çözüm günü kurtarıyor sadece bu ekran kartının bu CPU ile darboğaz yapmaması lazım her şeyi denedim güç tasarrufu modunda değil PC eminim ondan da ekran kartının BIOS'unu bile değiştirdim saat hızları ile oynadım işe yaramayınca fabrika ayarlarında bıraktım sorun büyük ihtimalle PSU kaynaklı olabilir diye düşünmeye başladım son olarak tam güç çekemiyor olabilir mi GPU?

Sorunu çözdüm, şöyle yaptım: PSU'nun içini açıp bütün tozu iyice temizledim sonra MSI Afterburner tarzı bütün kullandığım programları kaldırdım ekran kartının orijinal BIOS ROM'unu flashladım UEFI aktif şekilde AMD sürücüsünü baştan temiz bir şekilde kurdum AMD Adrenalin'e Edition ayarlarından gecikme önleme ve anti lag ayarlarını açıp otomatik hız aşırtma yaptım sonra oyuna girip önerilen ayarlara çektim (benim sistemim için yüksek öneriyor) Görev Yöneticisi'nden de arka planda çalışan gereksiz programları kapattım CPU'yu rahatlattım. GPU kullanımı şu anda %75'in altına inmiyor CPU kullanımı %50 ile %80 aralığında değişiyor VRAM 3.9 GB içinden 3.5 GB kullanıyor sıcaklıklar GPU maksimum 50 derece CPU 60 derece stabil halde. Çok belli belirsiz FPS düşüşleri halen oluyor ama onu da CS 2'nin optimizasyon saçmalığına veriyorum, FPS 60-110 arası alıyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı