RX 580 ile FreeSync vs GTX 1070 ile G-Sync

Bende daha dün 144Hz 1ms monitörü saatlerce test ettim. Arkasından IPS monitöre geçince... Ulan 45 TL hesap ödedim ona yanıyorum!

Tepki süresi bakacağınız son kriter olsun. Eğer tepki süresi 5-6 ms'nin üzerindeyse dur kardeşim diyebilirsiniz, ama 4-5 ms ise takacak bir şey yok demektir.

Yenileme hızına "biraz" takabilirsiniz, farkı ben de gördüm. Ancak 30 Hz ile 60 Hz arasındaki "devasa" fark ile hiç alakası yok, yani abartmışlar da abartmışlar...

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz okuduğunuzu anlayın isterseniz. Ben orada 1080p ile 2K arasında bal gibi fark var dedim ondan sonra da 144 Hz ile 60 Hz arasındaki fark o kadar değil dedim yani 144 Hz ile 60 Hz arasındaki fark 1080p ile 2K arasındaki fark kadar değil dedim.
@WhistlerMC hala bütçeyi bekliyorum.

Bak yine okumadan cevap yazmışsın. Ben çözünürlükten bahsetmişim, sen ise Hz değerlerinden...
Bal gibi fark var. 144 Hz ile 60 Hz arasındaki fark o kadar değil.
İkinci cümle ekleme.

Neden peşin peşin daha yüksek çözünürlük alınmalı? Bence başı çeken ilk sebep pişman olmamak için. Olur da 4K video/film izlemek istenir, yüksek çözünürlükteki fotoğrafları yakınlaştırmadan bütün halinde cam gibi görmek istenir... İleri dönük olması açısından 1080p yerine en az 1440p alınması taraftarıyım.

Ayrıca artık 1ms takıntısını bırakın ve TN panele sahip herhangi bir monitörü "özellikleri ne olursa olsun", seçeneklere bile koymayın.

Bu iki monitörü arka arkaya test ettim, aslında zamanım kalmamıştı IPS'i pek test edemedim.
Asus'dan LG'ye geçtiğimde nevrim döndü, tarifi imkansız bir zevk yaşadım. Dönüp Asus'a tekme atasım geldi ama polis çağırırlar falan...

İlk başta Asus'u kullanırken(test) çöp değil ama bir halt etmez diyordum. İşte fark "hayvan" gibi olunca ve hemen arkasından geçiş yapınca...

Tabii canım öyle. Şu cümlen bile mantıksız geliyor bana. İkisi farklı kavramlar. Bunu nasıl ayırt ediyorsun? Hem doğru düzgün izah edemiyorsun hem de bana okuduğunu anla diyorsun.

Ayrıca 144Hz ile 60Hz arasındaki fark o kadar değil demişsin. Ama çözünürlük olarak bal gibi fark var demişsin. Şimdi ben kendi gözlemlerimle tam tersini keşfettim. Mantıksız konuşuyorsun yine.

Son olarak ben burada TN veya IPS monitörlerden bahsetmiyorum. Takıldığım mesele şu ikisi.

Konu sahibine öneri de bulunun arkadaşlar lütfen. Kaçtığımı düşünmeyin. Sadece gereksiz yere uzatmak istemiyorum ve işlerim oluyor o kadar. Sonu yok bunun yani.

Bu parçaları almadıysan kasayı değiştir Z3 Plus mu kaldı ya. Ben üye olduğumda önerilen kasaydı halen öneriliyor. Daha güncel tasarımlı kasa tercih et. Soruya gelecek olursak GSYNC + 1070 neredeyse diğerine göre iki misli masraf demektir. İşlemcin ve seçtiğin diğer parçaların yanında 1070'li seçenek fazla uçuk durur dengesiz görünür. Freesync + 580 daha sonra Vega ya da Navi idealdir.

Herkesin gözüne göre diyelim o zaman.
Paneli size söylemiyordum zaten.
Siz bana okumadan yazma diye fırça attınız, ben siz önce anlayın deyince sorun oldu. Neyse, geçelim bunları.
Kaçtığınızı düşünmüyordum zaten.

Hala bütçeyi bekliyorum ben.

Son düzenleme:
Oyun ve ilgili alanlara "servet" harcamayın! Oyun nedir kardeşim, zevktir gelip geçer. İşin gücün olacak... Fakat monitör çok ama çok önemli, hayatımızın bir parçası. Multimedya, günlük kullanım ve olur da iş kullanımı vb. "gözlerimizin baktığı yer."

Donanımcı Baba iyi yapmış. Ekran kartına binlerce lira harcayacağınıza...
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Bu arkadaşı biliyorum. Takipçi kasmak için şekilden şekile girmeyip gösterişsiz sadece bilgiye odaklı yayın yaptığı için pek kimse bilmiyor. Bazı videolarından epey yararlandım.

Bu arkadaşı biliyorum. Takipçi kasmak için şekilden şekile girmeyip gösterişsiz sadece bilgiye odaklı yayın yaptığı için pek kimse bilmiyor. Bazı videolarından epey yararlandım.
Bilime dayalı videolarını daha fazla detayı ile bilsem de zevkle izliyorum. Hep merak edip filozof gibi araştırıp üzerinde bol bol düşünüp ve bol vakit harcadığım bilimsel konuları; başka insanların da bilmesini "anlamasını/kavramasını" istiyordum. Yaşamın ve Evren'in Facebook'tan vb. ibaret olmadığını bilsinler istiyordum. Donanımcı Baba böyle yaptığı için çok hoşuma gidiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…