RX 580 ile FreeSync vs GTX 1070 ile G-Sync

Arkadaşlar sırf AMD F/P deyip NVIDIA paracı deyip gittim XG2700-4K FreeSync monitöre 3000 TL para saydım. Saymaz olaydım G-Sync alsaydım daha iyi idi. RX 480 ekran kartım var idi. Sattım 980 Ti aldım RX 480 ile aynı yırtılmalar var. Yani adamlar bedava Freesync desteği veriyor ama bir sor neden çünkü adam gibi çalışmıyor. Genel diğer kullanıcılar da çoğunluk bu yönde yorumlar okudum. FreeSync, G-Sync Profesyonel CS:GO oyuncuları için şart gibi. Bizim gibi normal oyuncular için değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Alakası yok. Ben 570 + 4K aldım. Buraya 4K desem hücum edeceğiniz için demedim. 2K kullandıktan sonra 1080p görüntü kalitesi kötü geliyor ve ileride yeni ekran kartı alındığında bir de monitörün çözünürlüğü düşük derdi olmasın. 5 ms ve 60 Hz bir monitör gayet yeterli. 144 daha iyi tabii ama aralarındaki fark asla çözünürlük, panel ve bit kadar olamıyor, olamaz. Bunu @GCN hocamla birlikte anlattık.
Monitör için bütçenizi söylerseniz öneri yaparız.

Niye alınmasın? GTX 1070 = 2K ezberine takılmışsın sanırsam.

Kesinlikle almasın tabi ki ekran kartı kolay yükseltilir ancak monitör yükseltilemez. 2K bile alma 4K. Ben RX 480 ile 4K kullandım inanın çok sorun yaşamadım. 1080p ile oynadığım oyunları 4K ile oynayınca yeni oyun motoru ile yapılmış gibi oluyordu. Zaten 4K alsan bile ekran kartının 1080p ye gücü yetse sen 4K monitörde 1080p oyna sorun yok sonra ekran kartını değişin de 4K ya yükselt.

Arkadaş 1080P 144Hz alabiliyorum demiş. Halen daha 2K, 4K'dan bahsediyorsunuz. Bizzat 2K monitörü test ettim ve 1080P ile arasında dağlar kadar fark yok. Konuyu uzatmak için de tam adamını çağırmışsın. Daha ne diyebilirim ki sana yani. Ekran kartı nasıl yükseltiliyorsa monitörü de aynı şekilde yükseltirsin. :) Yeter ki paran olsun. Sat ve yenisini al. :) İkisi de aynı mantık sonuçta.

Arkadaşlar sırf AMD F/P deyip NVIDIA paracı deyip gittim XG2700-4K FreeSync monitöre 3000 TL para saydım. Saymaz olaydım G-Sync alsaydım daha iyi idi. RX 480 ekran kartım var idi. Sattım 980 Ti aldım RX 480 ile aynı yırtılmalar var. Yani adamlar bedava Freesync desteği veriyor ama bir sor neden çünkü adam gibi çalışmıyor. Genel diğer kullanıcılar da çoğunluk bu yönde yorumlar okudum. FreeSync, G-Sync Profesyonel CS:GO oyuncuları için şart gibi. Bizim gibi normal oyuncular için değil.
RX 480 ile kullanırken FreeSync aktif miydi?

Arkadaşlar ben bu konuları gerek Technopat'tan gerek başka yerlerden de okudum fakat benim önceliğim ms ve Hz 2K ve 1440P olunca fiyatlar malumunuz. DSR olayını da daha sonradan öğrendim o da seçimimi kolaylaştırdı. Her çeşit oyun oynadığım için FPS'in de görüntünün de önemli olduğu noktalar var hepsini karşılayamayacağıma göre 1080p 144Hz 1 ms alıp istendiğinde DSR kullanmaya karar verdim en mantıklı çözüm olarak. Ama deneyimim olmadığı için ekran kartı monitör ikilisini size sormak istedim. Dediğim gibi RX 580 + Freesync monitör ya da GTX 1070 + G-Sync'siz. İkisinde de monitörler aynı değerde. Yorumlarınızı tabii ki değerlendiriyorum ama asıl konudan sapıyoruz gibi :D

Adamını çağırdım ama uzatmak için değil sizin mantıklı olanı anlamanız için. Bal gibi fark var. 144 Hz ile 60 Hz arasındaki fark o kadar değil. Monitörde büyük ihtimalle TN paneldir. 2K ve IPS bir monitör en doğru tercih.
Bu arada bir şey fark ettim böyle geceleri biz sizinle hep bir fikir ayrılığı yaşıyoruz. Değişik geldi.
@WhistlerMC 1080p bile alacaksan sakın TN panelli bir şey alma. Bütçen ne kadar? İyi bir monitör önerelim.

Arkadaş 1080P 144Hz alabiliyorum demiş. Halen daha 2K, 4K'dan bahsediyorsunuz. Bizzat 2K monitörü test ettim ve 1080P ile arasında dağlar kadar fark yok. Konuyu uzatmak için de tam adamını çağırmışsın. Daha ne diyebilirim ki sana yani. Ekran kartı nasıl yükseltiliyorsa monitörü de aynı şekilde yükseltirsin. :) Yeter ki paran olsun. Sat ve yenisini al. :) İkisi de aynı mantık sonuçta.

Kim kimi çağırmış bilmiyorum ama hiç eleştiri kabul edecek birine benzemiyorsun. Senin doğruların mutlak doğru mu oluyor. Bu teknoloji boşuna mı çalışıyor? Sen farkı görmedi isen imza mı atalım altına. Ekran kartını satmak daha kolay monitöre göre bunu bilmemek zor değil. Ayrıca 1080p fiyatına 4K var piyasayı bak. Onun için FreeSync ya da G-Sync almana gerek yok dedik.

RX 480 ile kullanırken FreeSync aktif miydi?

Evet aktif. Diğer başka marka FreeSync kullanan kullanıcılardan da bu şikayetleri görünce sorunun bende olmadığını anladım. Belki oyundandır yanlış bilgi de vermek istemem.

Bak arkadaşım önceki monitörüm 1080P 144Hz idi şimdi 4K 60Hz bu Hz benim açımdan çok fark gören bir şey olmadı. Hz değil çözünürlük daha önemli bence. Yani zaten 60Hz sonrasını çok fark edemiyorsun diyorlardı doğru imiş. Al sana 1080P fiyatına güzel 4K alanlar çok oldu bundan.

Viewsonic VX2475SMHL-4K 23.6" 2ms (2xHDMI+MHL+Display) 4K Fiyatı

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı