RX 580 ısınma sorunu

meto1556

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, elimde ASUS STRIX modeli RX580 var. Benim kasaya sığmadığı için kasayı arkadaşımla değiştirdik fakat ekran kartı aşırı ısınıyor. Sorun PSU'dan olabilir mi?
PSU: FSP500-60AHBC 500W.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa içindeki hava sirkülasyonu ekran kartı için yeterli olmayabilir. Ekran kartınızda herhangi bir problem olabilir. Öncelikle kasanızda kaç fan var bu fanların konumları ve durumları nedir söyler misiniz? Birde mümkünse kasa modelini ve bilgisayarınız geri kalan tüm özelliklerini alabilir miyiz?

Kartın dereceleri nedir? Aşırı ısınmaya kasanın içindeki hava geçişi, ekran kartının modeli vs. etki edebilir.

Hava sirkülasyonunda sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.Kasamda 3 adet fan var 2si önde biri arkada olmak şeklinde.Kasamın markası zalman fakat model hakkında fikrim yok.
Özellikler:
Cpu:İ5 6402p
Ram:Crucial 8gb ddr4 2400mhz
Hdd:2 adet WD biri 1tb diğer 500gb 7200rpm
Aşırı ısınmadan kastınız nedir?

85 derece civarlarında dolaşıyor
Kasa değiştirirken bi yanlışlık da yapmadık diye umuyorum

Hava sirkülasyonunda sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.Kasamda 3 adet fan var 2si önde biri arkada olmak şeklinde.Kasamın markası zalman fakat model hakkında fikrim yok.
Özellikler:
Cpu:İ5 6402p
Ram:Crucial 8gb ddr4 2400mhz
Hdd:2 adet WD biri 1tb diğer 500gb 7200rpm

85 derece civarlarında dolaşıyor
Kasa değiştirirken bi yanlışlık da yapmadık diye umuyorum

Kasanın fanları doğru yönemi üflüyor? ekran kartının fanları belirli bir dereceye kadar dönmez, yükteyken bir test edin derim kaç rpmde dönüyorlar ona bir bakın. kullandığınız psunun 750w versiyonunu kullanıyorum psudan kaynaklandığını sanmam.

WhatsApp Image 2019-10-14 at 4.57.22 PM.jpeg

Şöyle bir fotoğraf bırakayım öndekiler içeri arkadaki dışarı üflüyor sanırım.

Tam yükte bile olsa Rog strix modeli yükte 85 dereceye çıkması hiç normal değil. Ya kasanın soğutmasında bi problem var, ya da kart'ın kendisinde problem var. Daha geçen gün bir arkadaş RX 580 Rog Strix ile 110 dereceye ulaşıyor diye konu açmıştı. AMD GPU'lar bu aralar baya kullanıcılara problem çıkartıyor

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı