RX 580 Kullanımı Anlık %100 Oluyor

• Konuyu başlatan Lquad
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 5.116

Lquad

Kilopat
Yer
İstanbul - Tuzla
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci - E-Ticaret
Biraz önce CS girdim ve 5 saniyede bir oyun donuyordu, Alt+Tab atıp tekrar girdiğimde yine 5 saniye oynuyordum ve donuyordu. Radeon Settings'e girdim ve karşılaştığım manzara bu şekilde. Sizce sorun nedir? Ne yapmam gerekiyor? Şimdiden teşekkür ederim iyi geceler.
Screenshot_1.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Yüksek performansı seçtim, en yakın zamanda da yapabilirsem bios update yapıcam. Radeon Settings de OC profili seçili değil.

Yeni topladım dün geldi.

tekrar güncelledim ben de, sorun yok şuan. Arada bir oluyor dün ilk oyuna girişimde oldu mesela. Bugün CS de oldu ama düne göre uzun sürdü.
Sorunun en büyük kaynağı RAM kapasiteniz. Bütçeniz uygun olduğunda aynı RAM'den bir tane daha ekleyin sisteme. Oyun grafik ayarlarını yükseltin biraz.

Sorunun en büyük kaynağı RAM kapasiteniz. Bütçeniz uygun olduğunda aynı RAM'den bir tane daha ekleyin sisteme. Oyun grafik ayarlarını yükseltin biraz.
Ram i yükselteceğim fakat şuan ciddi manada kuruş param kalmadı. İlk önce kulaklık almam gerekiyor çünkü o daha acil bir ihtiyaç benim için, ardından da RAM alacağım.

Testi başlattım sonuçları yazacağım.

Sonuçlar bu şekilde. Ben pek anlamıyorum ama bir sorun göremedim.
Eki Görüntüle 484906
Buradaki ani düşüşte bir sorun var galiba. Sadece tahmin ediyorum dediğim gibi pek bilgim yok. Sizin düşünceniz nedir?

Galiba yazılımsal(Ekran kartı sürücüsü gibi) bir problem sizin ki ama eminde değilim. Benim aklıma ilk SSD geldi çünkü Adata 6XX serisi genellikle sorun çıkartan bir SSD ama teste göre sizin SSD'niz Toshiba TR200'müş ve problem yok gibi gözüküyor.

Ram i yükselteceğim fakat şuan ciddi manada kuruş param kalmadı. İlk önce kulaklık almam gerekiyor çünkü o daha acil bir ihtiyaç benim için, ardından da RAM alacağım.

Merhabalar, benimde buna benzer bir sorunum var. Bir türlü çözemedim, hazır burda bu konu konuşulurken bahsedeyim ben dedim. Öncelikle sistem donanımlarım şöyle hepsini yazıyorum:

İşlemci: AMD Ryzen ™ 5 2600X 3.6GHz (Turbo 4.2GHz) 6 Core 12 Threads 19MB Cache AM4 İşlemci

Anakart: Gigabyte B450M S2H AMD B450 2133MHz DDR4 Soket AM4 mATX Anakart

Bellek(RAM): Kingston DDR4 8 GB 3200MHz HyperX Fury Bellek RAM (HX432C16FB3/8)

Ekran Kartı: Sapphire Nitro+ AMD Radeon RX 580 8G OC 256 Bit GDDR5(DX12)PCI-e3.0 Ekran Kartı 11265-01-20G

Harddisk(SSD): Adata SU630 480GB 520-450MB/s SSD (AD-ASU630SS-480GQR)

Kasa: Dark Guardian 4x12CM RGB LED Fanlı, Full Cam Yan ve Mesh Ön Panel, USB 3.0 Bilgisayar Kasası

Güç Kaynağı: High Power 750W 80+ Gold Performance GD Aktif PFC Güç Kaynağı (HP1-J750GD-F12S)

İşlemci Soğutucusu: Dark Freezer X124,12CM Kırmızı LED'li, Intel LGA 775/115X/1366/2011/2066, AMD AM2/AM3/AM4/FM1/FM2, 4PIn PWM Fanlı, 5X Isı Borusu, Direkt Kontak İşlemci Soğutucu (DKCCX124R)

Monitör: Acer Nitro QG221QBII 21.5" 75Hz 1MS (Analog+HDMI) FreeSync Full HD Monitör

Sistemi daha yeni topladım, teknobiyotik üzerinden almıştım. Sorunuma gelirsek bende de benzer bir sorun var. Sistem boştayken:

11.PNG

Böyle hafif dalgalanma olurken. Hiçbir kasma donma vs. yok. Herhangi bir oyuna girince değerler şöyle oluyor:

tablo.PNG

Yani GPU Load'ın yanında mhz değerleride bir 1000mhz ardından 2000mhz oluyor aniden. FPS ise genellikle sabit ve kasma yok. Bu niye böyle oluyor bir çözüm bulamadım. Güç kaynağından mı, ramdan mi bir çözemedim. Böyle olması sisteme vs. zarar verir mi acaba? Eğer bir bilginiz varsa arkadaşlar cevap yazarsanız sevinirim.

Merhabalar, benimde buna benzer bir sorunum var. Bir türlü çözemedim, hazır burda bu konu konuşulurken bahsedeyim ben dedim. Öncelikle sistem donanımlarım şöyle hepsini yazıyorum:

İşlemci: AMD Ryzen ™ 5 2600X 3.6GHz (Turbo 4.2GHz) 6 Core 12 Threads 19MB Cache AM4 İşlemci

Anakart: Gigabyte B450M S2H AMD B450 2133MHz DDR4 Soket AM4 mATX Anakart

Bellek(RAM): Kingston DDR4 8 GB 3200MHz HyperX Fury Bellek RAM (HX432C16FB3/8)

Ekran Kartı: Sapphire Nitro+ AMD Radeon RX 580 8G OC 256 Bit GDDR5(DX12)PCI-e3.0 Ekran Kartı 11265-01-20G

Harddisk(SSD): Adata SU630 480GB 520-450MB/s SSD (AD-ASU630SS-480GQR)

Kasa: Dark Guardian 4x12CM RGB LED Fanlı, Full Cam Yan ve Mesh Ön Panel, USB 3.0 Bilgisayar Kasası

Güç Kaynağı: High Power 750W 80+ Gold Performance GD Aktif PFC Güç Kaynağı (HP1-J750GD-F12S)

İşlemci Soğutucusu: Dark Freezer X124,12CM Kırmızı LED'li, Intel LGA 775/115X/1366/2011/2066, AMD AM2/AM3/AM4/FM1/FM2, 4PIn PWM Fanlı, 5X Isı Borusu, Direkt Kontak İşlemci Soğutucu (DKCCX124R)

Monitör: Acer Nitro QG221QBII 21.5" 75Hz 1MS (Analog+HDMI) FreeSync Full HD Monitör

Sistemi daha yeni topladım, teknobiyotik üzerinden almıştım. Sorunuma gelirsek bende de benzer bir sorun var. Sistem boştayken:

Eki Görüntüle 484971
Böyle hafif dalgalanma olurken. Hiçbir kasma donma vs. yok. Herhangi bir oyuna girince değerler şöyle oluyor:

Eki Görüntüle 484973

Yani GPU Load'ın yanında mhz değerleride bir 1000mhz ardından 2000mhz oluyor aniden. FPS ise genellikle sabit ve kasma yok. Bu niye böyle oluyor bir çözüm bulamadım. Güç kaynağından mı, ramdan mi bir çözemedim. Böyle olması sisteme vs. zarar verir mi acaba? Eğer bir bilginiz varsa arkadaşlar cevap yazarsanız sevinirim.
Aynı şekilde RAM bu sorunların sebebi olabilir. Sürücüyüde güncellemenizi tavsiye ediyorum.

Aynı şekilde RAM bu sorunların sebebi olabilir. Sürücüyüde güncellemenizi tavsiye ediyorum.

Sürücümün sürümü: 19.9.2 (RX 580 için en stabil sürüm buymuş sanırım.) Yeni sürümde sorunlar var diye kurmadım şuanlık. DDU ile eski sürücüyü silip tekrar 19.9.2 kurdum, temiz kurulum için. Sorun hala devam ediyor yukarıdaki fotoğraflardaki gibi hala. Yorumunuz için teşekkürler.

Sürücümün sürümü: 19.9.2 (RX 580 için en stabil sürüm buymuş sanırım.) Yeni sürümde sorunlar var diye kurmadım şuanlık. DDU ile eski sürücüyü silip tekrar 19.9.2 kurdum, temiz kurulum için. Sorun hala devam ediyor yukarıdaki fotoğraflardaki gibi hala. Yorumunuz için teşekkürler.
ben zaten onu kullanıyordum güncelledim şuan sorun yok. Zaten her zaman olmuyor sorun, arada bir oluyor. Bilgisayarı kurup girdiğim ilk oyunda da olmuştu, ondan sonra 1 kere daha oldu ve dün gece de tekrar olunca konu açmak istedim.

Dün gelen 20 li versiyonu kurmayı deneyin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı