RX 580 LoL FPS düşüklüğü

Sapphire Nitro+ RX 580 ekran kartına sahibim. İşlemcim de Ryzen 5 1600 12nm. LoL'de en yüksek ayarlarda 130 FPS dolaylarında geziyor ve bazen 70 80'e kadar düşüyor. Çözümü nedir?

İşlemcim aynı, ekran kartım RX 570. Aynı değerleri alıyorum. Konunun takipçisiyim.

• RX 580 sürücüleri güncel mi?
  • Dereceler ne durumda?
  • Sürücüdeki grafik ayarları ne şekilde?
Bir de CS:GO rehberime göz atar mısın?
İsimden ötürü bir tek CS:GO'da FPS yükselttiğini zannettiren bir algı oluşuyor. Bkz:

İki SS de başka bir ARAM maçına ait. Normal oyunda da 400-500'den başlayıp 150-300 arasına düşmekte. 1080P Ultra + AA.

@tristessehivernale Aslında o rehberdeki genel ayarları ve CS:GO için özel ayarları ayırsanız güzel olur. Ayrıca LoL için özel bir konu da oluşturabilirsiniz. Genel ayarların konusunu direkt CS:GO ya da LoL bağlantısında paylaşabilirsiniz.

@fivetonsofdarkness LoL Dikey senkronizasyon(V-Sync) açık oynamanızı öneririm. FPS ne olursa olsun. Bu oyunda sabit FPS daha akıcı bir deneyim sunuyor.

Son düzenleme:
LOL'de bu değerleri almanız bence normal. 2060, i7 8700 ile en yüksek ayarlarda 240 civarı FPS alıyorum ve bazen 170'lere kadar düşüyor. Gayet normal FPS'niz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Denetim Masası'nda, güç seçeneklerinde dengeli olarak mı işaretli?

Hocam merakımdan soruyorum; CS:GO rehberindeki ayarları yapmadan önce kaç FPS alıyordunuz?
Bende GTX 970 yanılmıyorsam 250 FPS civarı veriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
FPS Benchmark haritasında 330-350 falandı sanırım.

Eki Görüntüle 588400
aldığım fps değeri neden bu kadar kötü ?
Ekran kartınızın sıcaklığı önemli, arkada çalışan programlar önemli. Misal Wallpaper Engine'deki bazı hareketli duvar kağıtları işlemciyi %15 %20 kadar kullanıyor. Ayrıca oyunda her türlü ayarı deneyin, bazen yüksek ayarlarda daha çok FPS alınabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…