A aa12 Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 11 Temmuz 2019 Mesajlar 2.292 Makaleler 1 Çözümler 5 11 Kasım 2020 #1 Merhaba arkadaşlar, galiba ekran kartıma overclock yapılmış. Kartımın base clock'larına bakınca. 1255 Core clock / 1750 Memory clock görüyorum. Core Clock'u değiştirebiliyorum fakat, Memory clock en az 2150'ye iniyor. Bunu nasıl 1750'ye indirebilirim? Son düzenleyen: Moderatör: 11 Kasım 2020
Merhaba arkadaşlar, galiba ekran kartıma overclock yapılmış. Kartımın base clock'larına bakınca. 1255 Core clock / 1750 Memory clock görüyorum. Core Clock'u değiştirebiliyorum fakat, Memory clock en az 2150'ye iniyor. Bunu nasıl 1750'ye indirebilirim?
Çözüm Tolga Samet 11 Kasım 2020 Şu VBIOS'u ATIFlash ile atman gerek. Gigabyte RX580 VBIOS 4 GB GDDR5, 1340 MHz GPU, 1750 MHz Memory www.techpowerup.com Program bu: AMDVBFlash / ATI ATIFlash 5.0.567 Download AMD AMDVBFlash is used to flash the graphics card BIOS. The version released by ATI was called ATIFlash or just WinFlash. It supports all AMD Radeo www.techpowerup.com Yapman gereken "Load Image" ile dosyayı seçip "Program" demek. Ardından restart at.
Şu VBIOS'u ATIFlash ile atman gerek. Gigabyte RX580 VBIOS 4 GB GDDR5, 1340 MHz GPU, 1750 MHz Memory www.techpowerup.com Program bu: AMDVBFlash / ATI ATIFlash 5.0.567 Download AMD AMDVBFlash is used to flash the graphics card BIOS. The version released by ATI was called ATIFlash or just WinFlash. It supports all AMD Radeo www.techpowerup.com Yapman gereken "Load Image" ile dosyayı seçip "Program" demek. Ardından restart at.
KS KS A aa12 Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 11 Temmuz 2019 Mesajlar 2.292 Makaleler 1 Çözümler 5 11 Kasım 2020 #61 $ilent dedi: BIOS'a gir orada sekmelerin videosunu falan çek. Genişletmek için tıkla... Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak. Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız. Üçüncü taraf çerezlerini kabul et Artı 0 Eksi
$ilent dedi: BIOS'a gir orada sekmelerin videosunu falan çek. Genişletmek için tıkla... Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak. Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız. Üçüncü taraf çerezlerini kabul et
$ilent Hectopat Zamanın Tanığı Katılım 11 Mart 2020 Mesajlar 1.436 Çözümler 3 Yer OverClock Merkezinde Daha fazla Cinsiyet Erkek 11 Kasım 2020 #62 aa12 dedi: Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak. Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız. Üçüncü taraf çerezlerini kabul et Genişletmek için tıkla... CPU FAN kısmında alttan manuel seçilmiş bak, onu standart a al sonra F10 basıp kaydet çık. Artı 0 Eksi
aa12 dedi: Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak. Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız. Üçüncü taraf çerezlerini kabul et Genişletmek için tıkla... CPU FAN kısmında alttan manuel seçilmiş bak, onu standart a al sonra F10 basıp kaydet çık.
KS KS A aa12 Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 11 Temmuz 2019 Mesajlar 2.292 Makaleler 1 Çözümler 5 11 Kasım 2020 #63 $ilent dedi: CPU FAN kısmında alttan manuel seçilmiş bak, onu standart a al sonra F10 basıp kaydet çık. Genişletmek için tıkla... Hocam bir de uygulama vardı, Kasanın falan RPM'ini görüyorduk hatırlıyor musunuz? Artı 0 Eksi
$ilent dedi: CPU FAN kısmında alttan manuel seçilmiş bak, onu standart a al sonra F10 basıp kaydet çık. Genişletmek için tıkla... Hocam bir de uygulama vardı, Kasanın falan RPM'ini görüyorduk hatırlıyor musunuz?
$ilent Hectopat Zamanın Tanığı Katılım 11 Mart 2020 Mesajlar 1.436 Çözümler 3 Yer OverClock Merkezinde Daha fazla Cinsiyet Erkek 11 Kasım 2020 #64 aa12 dedi: Hocam bir de uygulama vardı, Kasanın falan RPM'ini görüyorduk hatırlıyor musunuz? Genişletmek için tıkla... MSI Afterburner sadece ekran kartı fanlarını gösteriyor diye biliyorum. Artı 0 Eksi
aa12 dedi: Hocam bir de uygulama vardı, Kasanın falan RPM'ini görüyorduk hatırlıyor musunuz? Genişletmek için tıkla... MSI Afterburner sadece ekran kartı fanlarını gösteriyor diye biliyorum.
KS KS A aa12 Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 11 Temmuz 2019 Mesajlar 2.292 Makaleler 1 Çözümler 5 11 Kasım 2020 #65 $ilent dedi: MSI Afterburner sadece ekran kartı fanlarını gösteriyor diye biliyorum. Genişletmek için tıkla... Birisi söylemişti. Asusun bir programı. Artı 0 Eksi
$ilent dedi: MSI Afterburner sadece ekran kartı fanlarını gösteriyor diye biliyorum. Genişletmek için tıkla... Birisi söylemişti. Asusun bir programı.
$ilent Hectopat Zamanın Tanığı Katılım 11 Mart 2020 Mesajlar 1.436 Çözümler 3 Yer OverClock Merkezinde Daha fazla Cinsiyet Erkek 11 Kasım 2020 #66 aa12 dedi: Birisi söylemişti. ASUS'un bir programı. Genişletmek için tıkla... Bilmiyorum fakat o dediğimi yaptıktan sonra düzelmesi lazım diye düşünüyorum çünkü manuelde 40-50 dereceden sonramı ne %100'e ayarlanmış. Artı 0 Eksi
aa12 dedi: Birisi söylemişti. ASUS'un bir programı. Genişletmek için tıkla... Bilmiyorum fakat o dediğimi yaptıktan sonra düzelmesi lazım diye düşünüyorum çünkü manuelde 40-50 dereceden sonramı ne %100'e ayarlanmış.
KS KS A aa12 Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 11 Temmuz 2019 Mesajlar 2.292 Makaleler 1 Çözümler 5 11 Kasım 2020 #67 Bir sorum var. Pc başlatınca iki kere kırmızı yanıyor. Ama sonra yeşile dönüyor bir sorun yaratır mı? $ilent dedi: Bilmiyorum fakat o dediğimi yaptıktan sonra düzelmesi lazım diye düşünüyorum çünkü manuelde 40-50 dereceden sonramı ne %100'e ayarlanmış. Genişletmek için tıkla... Standarta çekincede aynı hocam bu arada. Kafa ağrıtıyor. Artı 0 Eksi
Bir sorum var. Pc başlatınca iki kere kırmızı yanıyor. Ama sonra yeşile dönüyor bir sorun yaratır mı? $ilent dedi: Bilmiyorum fakat o dediğimi yaptıktan sonra düzelmesi lazım diye düşünüyorum çünkü manuelde 40-50 dereceden sonramı ne %100'e ayarlanmış. Genişletmek için tıkla... Standarta çekincede aynı hocam bu arada. Kafa ağrıtıyor.
$ilent Hectopat Zamanın Tanığı Katılım 11 Mart 2020 Mesajlar 1.436 Çözümler 3 Yer OverClock Merkezinde Daha fazla Cinsiyet Erkek 11 Kasım 2020 #68 aa12 dedi: Bir sorum var. PC başlatınca iki kere kırmızı yanıyor. Ama sonra yeşile dönüyor bir sorun yaratır mı? Genişletmek için tıkla... Ne yanıyor? Artı 0 Eksi
aa12 dedi: Bir sorum var. PC başlatınca iki kere kırmızı yanıyor. Ama sonra yeşile dönüyor bir sorun yaratır mı? Genişletmek için tıkla... Ne yanıyor?
KS KS A aa12 Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 11 Temmuz 2019 Mesajlar 2.292 Makaleler 1 Çözümler 5 11 Kasım 2020 #69 $ilent dedi: Ne yanıyor? Genişletmek için tıkla... Anakartın en sağ köşesindeki. Artı 0 Eksi
$ilent Hectopat Zamanın Tanığı Katılım 11 Mart 2020 Mesajlar 1.436 Çözümler 3 Yer OverClock Merkezinde Daha fazla Cinsiyet Erkek 11 Kasım 2020 #70 aa12 dedi: Anakartın en sağ köşesindeki. Genişletmek için tıkla... Genelde o ışıklar sistemdeki bir arızayı gösterir ama o ya sürekli yanar ya da PC açılmaz sadece o ışık yanar sanırım PC başlarken yanan bir ışık o pek umursamaya gerek yok gibi. Artı 0 Eksi
aa12 dedi: Anakartın en sağ köşesindeki. Genişletmek için tıkla... Genelde o ışıklar sistemdeki bir arızayı gösterir ama o ya sürekli yanar ya da PC açılmaz sadece o ışık yanar sanırım PC başlarken yanan bir ışık o pek umursamaya gerek yok gibi.