RX 580 MSI Afterburner ile OC yapmak

Angen

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar, öncelikle ben ASUS RX 580 8 GB kullanıyorum ve bir arkadaşım MSI Afterburner ile overclock yaptığını söyledi. Nasıl yapılıyor? Zararı var mı PC'ye ya da bir yararı oluyor mu bilgi almak istiyorum. Attığım görselde clock yerini artırsam bir şey olur mu?
Ekran Görüntüsü (2).png

Son düzenleyen: Moderatör:
Zarar olarak daha çok ısınabilir ve overclock hakkında bilginiz yoksa yapmayınız karta zarar verebilirsiniz. Yarar olarak oyunlarda daha çok FPS alırsınız ama gerek olacağını düşünmüyorum şu anlık.

Zarar olarak daha çok ısınabilir ve overclock hakkında bilginiz yoksa yapmayınız karta zarar verebilirsiniz. Yarar olarak oyunlarda daha çok FPS alırsınız ama gerek olacağını düşünmüyorum şu anlık.

Çoğu arkadaşımda öyle diyor PC daha 4 aylik falan ve kart güçlü bir kart ben şu yüzden yapmayı istiyordum monitörün eski bir monitör VGA girisli ve ekran kartım HDMI girişli dönüştürücü kullanıyorum ve performansımı düşürdüğü için.

Çoğu arkadaşımda öyle diyor PC daha 4 aylik falan ve kart güçlü bir kart ben şu yüzden yapmayı istiyordum monitörün eski bir monitör VGA girisli ve ekran kartım HDMI girişli dönüştürücü kullanıyorum ve performansımı düşürdüğü için.

Yeni bir 1080p 60Hz monitör alın bence.

Merhabalar. Ekran kartına OC yaparken oldukça dikkatli ve bilgili olmak gerekir. Zira ekran kartına zarar verme ihtimaliniz vardır. Ayrıca VGA girişli monitörde dönüştürücü ile kullanmak performansı düşürmez.

Merhabalar. Ekran kartına OC yaparken oldukça dikkatli ve bilgili olmak gerekir. Zira ekran kartına zarar verme ihtimaliniz vardır. Ayrıca VGA girişli monitörde dönüştürücü ile kullanmak performansı düşürmez.

Merhabalar. Ekran kartına OC yaparken oldukça dikkatli ve bilgili olmak gerekir. Zira ekran kartına zarar verme ihtimaliniz vardır. Ayrıca VGA girişli monitörde dönüştürücü ile kullanmak performansı düşürmez

Selam bilmiyorum ama şahit oldum düşürdüğüne çünkü arkadaşım ve bende aynı sistem var ve onun monitöru 144Hz ve GTA'da 120 FPS altı inmiyor bende 75Hz bir monitör var ve 90 110 FPS alıyorum.

@Angen Bunun farklı bir sebebi olabilir. Her iki sisteminde tamamen aynı parçalardan oluştuğunu varsayarsak en basitinden sıcaklık değerleri, oyun ayarları ve ekran kartı sürücüsü gibi farklılıklardan dolayı arada FPS farkları olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı