RX 580 Nitro+ ekran kartı bloğundaki eziklik sorun çıkartır mı?

Infleanka

Decapat
Arkadaşlar 2. el olarak aldığım RX 580'in soğutma bloğunda bazı yerlerde böyle yamukluklar var bunlar bir sorun teşkil eder mi?

20230807_163709.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Aralarındaki boruları ellemedikten sonra o kanatçıkları koparsanda sorun olmaz, onların amacı daha fazla serin havaya temas ederek boruları soğutmak, benim aldığım çoğu sıfır ekran kartında yamuk çıkmıştı dert edilecek bir şey değil yani.

Hocam o borularda kılcal çizik olması sakıncalı mı?

Hayır sakıncası yok o bloğun tek amacı GPU çekirdeğini ve temas ettiği bileşenleri soğutmak o bloksuzda kart çalısır fakat kaç dk :D, içiniz rahat olsun sıcaklık testini vs yapın internette karşılaştırın ahım şahım fark yoksa alın, 5-10 derece sıcaklık farklılıkları çıkarsa o da sizin kasanın hava akışından, GPU'nun termal macunu durumundan ya da oda sıcaklığından kaynaklanabilir.

Hayır sakıncası yok o bloğun tek amacı GPU çekirdeğini ve temas ettiği bileşenleri soğutmak o bloksuzda kart çalısır fakat kaç dk :D, içiniz rahat olsun sıcaklık testini vs yapın internette karşılaştırın ahım şahım fark yoksa alın, 5-10 derece sıcaklık farklılıkları çıkarsa o da sizin kasanın hava akışından, GPU'nun termal macunu durumundan ya da oda sıcaklığından kaynaklanabilir.

Çok sağ olun hocam kartı zaten aldım 🤣 FurMark testini fln yaptım değerler normal ama içim rahat etmedi gene de sorayım dedim.
Bir de bir şey daha soracağım görseldeki gibi RGB Sapphire yazısının soketi silikonlanmış bu silikon o konumda erir mi?

Dosya Ekleri

• 20230807_172905.jpg
    20230807_172905.jpg
    85,2 KB · Görüntüleme: 15
Çok sağ olun hocam kartı zaten aldım 🤣 FurMark testini falan yaptım değerler normal ama içim rahat etmedi gene de sorayım dedim.
Bir de bir şey daha soracağım görseldeki gibi RGB Sapphire yazısının soketi silikonlanmış bu silikon o konumda erir mi?

Erimez silikon erisede bir zararı olmaz, muhtemelen o kabloyu sabitlemek için ya fabrikada yapmıslar ya da kartın eski sahibi fana ya da diğer bileşenlere temas etmesin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı