RX 580 Overclock Yapma

rdr2 var benchmark özelliği olan
ayrıca core clock 1440 yapınca, memory clock 2000 mi kalsın?
3-4 FPS in O.C yapmaya değer mi ki ?
değer bu arada
şuanda işlemcim ekran kartıma göre yetersiz kalıyor, işlemcimi yükselttikten sonra oyunlarda dediğinizi yapıp test edicem
denedim fakat 1441'den sonra her şekilde benchmark çöküyor, 1441 olarak kalsın ya sorun yok

Son düzenleme:
Stabilite testlerini önce tekli sonra beraber şekilde yapın.
Artifact Scanner özelliğini açın. 1440'ta 3-10dk çalıştırın. Artifact değerinde 1 ve 1 den yüksek bir şey gördüğünüzde programı kapatın ve 10-20Mhz düşürün. Eğer stabilse 1450Mhz ile deneyin. Büyük ihtimal hata bulacaktır. Stabil olana kadar 8mV ekleyerek test edin. Stabil voltaj değerini yazın.

Voltaj vermeyi en son yaparsın. Stok voltajla (1.15V) başla frekans arttırmaya, yetmediği yerde ilave yaparsın. Benim kart 1450 MHz'de problemsiz çalışıyor stok voltajda. Bellek tarafında pek şanslı değilim, Elpida bellekler var ve maksimum bu oluyor. Gecikme düşürerek 2000 MHz performansını yakalamayı başardım yine de .

Memory Clock ne kadar düşürülürse o kadar iyi mi?

@Umutcengiz35 Tam tersi, ne kadar artarsa o kadar iyi. Elpida bellekler 1900 sınırını aşamıyor, bi' Samsung kadar kaliteli değiller.
Şuan 1441 core, 2150 memory clock ile çalışıyor orantılı arttırmalıyım yoksa memoryi mi arttırmayı denemeli miyim? bu arada core clock ve memory clockun işlevi nedir açıklayabilme şansın var mı

@Umutcengiz35 GPU-Z görüntüsü atar mısın? Stabilite testi için ne kullanıyorsun ayrıca? Adı üstünde, memory bellek, core da çekirdek frekansı demek.

bu arada sormak istediğim şey, memory clock ne işe yarar? oyunlarda ki işlevi vs.
@Umutcengiz35 GPU-Z görüntüsü atar mısın? Stabilite testi için ne kullanıyorsun ayrıca? Adı üstünde, memory bellek, core da çekirdek frekansı demek.
heaven benchmark kullanıyordum

@Umutcengiz35 Hynix bellekler fena değil. Kaça kadar çıkar fikrim yok ancak 2250'ye kadar yolu vardır diye düşünüyorum. Bellek frekansını arttırdıktan sonra HWiNFO64 ile bellek hatalarının oluşup oluşmadığını kontrol etmelisin oyunlarda veya bench programlarında, yoksa garip görüntülerle karşılaşabilirsin. Memory clock arttıkça bant genişliği artar, performansa etkisi var ancak çekirdek frekansını arttırmak kadar değil.

Afterburner'da en fazla 2250'ye çıkılabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…