RX 580 oyunda 80-85 derece olması normal mi?

daghansener1

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar yeni bir bilgisayar aldım özellikleri.
Ryzen 5 3500X işlemci.
Gigabyte B450M S2H anakart.
RX 580 8 GB Gaming ekran kartı.
Kasada 4 tane RGB renkleri değiştirilebilen (kumandası sayesinde) fan var. Ben bu fanların dönüş hızını nasıl ayarlarım kendi programı vs. var mıdır ve RX 580'in boşta 45 derece oyunda ise 80-85 olması normal midir?

Fanlar anakarta bağlı ise ayarlayabilirsin. Direkt güç kaynağına bağlı ise sürekli aynı hızda dönerler. 80-85 derece aşırı fazla değil ancak fazla diyebilirim. Aynı ekran kartını geçen ay 65-70 civarında kullanıyordum. Afterburner ile fan hızını yeniden programlayıp dener misin?

Msi armorlar o derecede çalışıyor bahsettiğiniz kart için biraz fazla sanırım. Anakartınızın uygulamasında fan hızı var bu arada hocam. App center diye bir uygulaması var.

Sıcaklık değerleri yüksek, öncelikle kasa kapağını açıp deneme yapınız. RGB kontrolü ile fan kontrolü bir değil maalesef. Fanlar anakarta bağlıysa ve 4 pinli ise kontrolü sağlayabilirsiniz. PSU'ya bağlıysa yada 3 pinli ise yapamazsınız.

İşlemci sıcaklığınızı da yazarsanız ek bir tahminde bulunabiliriz kasa hava akışı ile ilgili. 4 fan olması her zaman hava alacağı anlamına gelmiyor.

Büyük ihtimal klasik AMD undervolt işlemini yapacaksınız gibime geliyor.

70-80 desen normal diyeceğim ama ekran kartı cok zorlanıyorsa RX 580 ısınan bir ekran kartı olduğu için normal gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…