RX 580 PUBG %0 GPU Sorunu

yhenn

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar İşletmeni
Resimde görüldüğü üzere GPU %0 ama oyunda bu oran %100 de oluyor. Ekran kartı bugün geldi, SapphireNitron+Radeon RX 580 4G OC 256Bit GDDR (Dx12) PCI-E Fiyatı. Sürücüyü yükledim ama sıkıntı nedir çözemedim.

%0 gpu.jpg
sistem.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Gösterilen yerdeki işareti kaldırıp bilgisayarı yeniden başlatın ve GPU oyuniçi kullanımına tekrar gözatın. Bunu kapatınca düzelmesi gerekiyor yazanlara göre. AMD'nin kendi kullanım okuyucusu yerine alternatif okuyucu kullan yazıyor ayarda.

Bu ayar 1809 da çalışmıyor. Önceden adam gibi GPU kullanımını gösteren program şimdi sabit 0 gösteriyor.

MSI afterburner da böyle hatalar oluyor, dert etmemek lazım GPU kullanımı %0 olması demek onboard grafik işlemci bu işi yapıyor demek, ki 75 FPS onboard grafik işlemci herhangi bir ayarda mümkün değil. HWinfo programı veya AMD overlay üzerinden, donanım izlemeyi etkinleştir diyerek değerleri görebilirsin.
NOT: AMD overlay için ALT+R kullanıyorum ama tuş atamasını ben mi yaptım yoksa, varsayılan olarak mı bu tuşlardı orasını hatırlayamadım.

MSI afterburner da böyle hatalar oluyor, dert etmemek lazım GPU kullanımı %0 olması demek onboard grafik işlemci bu işi yapıyor demek, ki 75 FPS onboard grafik işlemci herhangi bir ayarda mümkün değil. HWinfo programı veya AMD overlay üzerinden, donanım izlemeyi etkinleştir diyerek değerleri görebilirsin.
NOT: AMD overlay için ALT+R kullanıyorum ama tuş atamasını ben mi yaptım yoksa, varsayılan olarak mı bu tuşlardı orasını hatırlayamadım.

Alt+R varsayılan.

Varsayılan olması lazım, Radeon ayarlar kısmında kısayol kombinasyonlarında görünüyordu.
Gösterilen yerdeki işareti kaldırıp bilgisayarı yeniden başlatın ve GPU oyuniçi kullanımına tekrar gözatın. Bunu kapatınca düzelmesi gerekiyor yazanlara göre. AMD'nin kendi kullanım okuyucusu yerine alternatif okuyucu kullan yazıyor ayarda.

Eki Görüntüle 342373
Bu ayarı yapınca rakamlar 80-100 arası değişiklik gösterdi. Benzer bir sistemim daha var nedense onda buna göre çok daha akıcı oynanabiliyor. Birinde i7 7700, RX 480 16GB RAM, diğerinde İ5 7400 RX 580 16 GB RAM. İlk yazdığım sistemde 144 Hz monitör var, bu kadar fark ettirir mi?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı