RX 580 R3 1300X Resident Evil 2 Remake Kasıyor

13314

Kilopat
Merhaba arkadaşlar. RX 580 8 GB ve Ryzen 3 1300X, 2x8 3000 MHz sistemimde Resident Evil 2 Remake oynamak istiyorum. Her şey Ultra ayarlardayken Image Quality'i de %200 yaptığımda kasma oluyor. Hem de feci biçimde. FPS 25'lere falan düşüyor. %100'de görüntü kalitesi çok hoş durmuyor. Sistemim mi kötü yoksa oyun mu çok sistem istiyor anlamadım. Sorun nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. RX 580 8 GB ve Ryzen 3 1300X, 2x8 3000 MHz sistemimde Resident Evil 2 Remake oynamak istiyorum. Her şey Ultra ayarlardayken Image Quality'i de %200 yaptığımda kasma oluyor. Hem de feci biçimde. FPS 25'lere falan düşüyor. %100'de görüntü kalitesi çok hoş durmuyor. Sistemim mi kötü yoksa oyun mu çok sistem istiyor anlamadım. Sorun nedir?
O oyunda çok fazla grafik ayarı var. Sen hepsini sona getirirsen kasar tabi. O dediğin ayar %100 kalsın. Eski değerine geri getir düzelir. Hatta grafik ayarını restore default yap.

O oyunda çok fazla grafik ayarı var. Sen hepsini sona getirirsen kasar tabi. O dediğin ayar %100 kalsın. Eski değerine geri getir düzelir. Hatta grafik ayarını restore default yap.
%120'deyken ve diğer tüm ayarlar ultradayken 60 FPS üzeri alıyorum. Çok yoğun yerlerde 55'e iniyor ara sıra o kadar. O şekilde gayet akıcı ama neden benim özelliklerim %200 için yetersiz kalıyor acaba. %200'de 4K gibi neredeyse görüntü çok güzel :)

%200 demek 2 katını istemeniz demek diye biliyorum o yüzden güzel gözüküyor işlemciniz darboğaz yapıyor büyük ihtimalle.
Nasıl bir işlemci bu yahu? Her oyunda darboğaz yapıyor. Shadow of The Tomb Raider oynarım darboğaz yapar, Far Cry 5 oynarım darboğaz yapar, Monster Hunter World oynarım darboğaz yapar, şimdi de Resident Evil 2 Remake'de darboğaz yapıyor. Call of Cthulhu gibi basit bir oyunda bile çok kasmalar oldu bu işlemci yüzünden. Sürekli böyle sorun çıkaracaksa ne diye piyasada büyük şeyler vaat ediyor bu işlemci? Hiç olmasa daha iyi.

Nasıl bir işlemci bu yahu? Her oyunda darboğaz yapıyor. Shadow of The Tomb Raider oynarım darboğaz yapar, Far Cry 5 oynarım darboğaz yapar, Monster Hunter World oynarım darboğaz yapar, şimdi de Resident Evil 2 Remake'de darboğaz yapıyor. Call of Cthulhu gibi basit bir oyunda bile çok kasmalar oldu bu işlemci yüzünden. Sürekli böyle sorun çıkaracaksa ne diye piyasada büyük şeyler vaat ediyor bu işlemci? Hiç olmasa daha iyi.
İşlemciniz 1. nesil RYZEN kötü değil sadece ONLİNE veya İŞLEMCİ sömüren oyunları oynadığınız için bu sıkıntı olabilir ekran kartınızın sürümü kaç bilmiyorum ama güncelleyin 19.1.1 yapabilirsiniz.

Sürüm güncellemenin performansa (çok) bir getirisi olur mu bilmiyorum ama deneyeyim. Teşekkür ederim :) başka öneri varsa alabilirim.

%200 4K çözünürlüğe denk geliyor. Kartınız 4K'ya uygun bir kart değil. :)

Elbette 4K daha güzel gözükecek, yeni akımın 4K olacak olma sebebi de bu.

Artık oyunların görünüş/görsellerini de 4K'ya göre ayarlıyorlar. Bu yüzden 1080p çirkin gelmeye başlar.

Aynı şey 720p'de başıma gelmişti. 720p ana akım iken çıkan oyunlar 720pde bile göze güzel geliyordu. Ne zaman "1080p" ana akım olmaya başladı, 720p oyunlarda çirkin gözükmeye başladı. Çünkü yapımcılar artık oyunun 720pde güzel gözükmesi için kasmıyorlardı.

Şimdi de aynı şey 1080p'nin başına geliyor.

Oyuna detay eklendikçe, çözünürlük yetmiyor da diyebiliriz buna.

Bugün bir PS3'ü bağla bir ekrana, 720p çözünürlük olmasına rağmen gayet güzel bir görüntü görürsün. Çünkü oyundaki detayları 720p aktarabilmekte.

Şu an oyunlar yavaş yavaş 4K'ya göre yapıldığından detay yoğunluğu 1080pde hissedilemiyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı