RX 580 R5 5500 upgrade önerisi

ati550

Femtopat
Daha fazla  
Sistemim şu şekilde.
AMD RX 580 8 GB.
AMD Ryzen 5 5500.
16x1GB RAM.
B450DA1 anakart.

Sadece Valorant oynuyorum. Yaklaşık 200-250 arası FPS alıyorum ama drop girdiği çok oluyor anlık 120'lere kadar. Hangi parçayı yükseltmeliyim? Bir de FPS için ne yapabilirim sistemi zorlamak için?

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'i çift kanal yapsanız iyi olur, ilk olarak. Bir fark oluşturur.
Sonrasında işlemciyi Ryzen 5 5600 yapabilirsiniz. Valorant performansını arttırır.
Ekran kartını ise bütçenize bağlı.

Sistemim şu şekilde.
AMD RX 580 8 GB.
AMD Ryzen 5 5500.
16x1GB RAM.
B450DA1 anakart.

Sadece Valorant oynuyorum. Yaklaşık 200-250 arası FPS alıyorum ama drop girdiği çok oluyor anlık 120'lere kadar. Hangi parçayı yükseltmeliyim? Bir de FPS için ne yapabilirim sistemi zorlamak için?
RAM'i çift kanal yapın en az +40 FPS verir. Ayrıca işlemciyi R5 5600 seviyesine çekerseniz Valorant tarzı oyunlarda baya FPS farkı yaratıyor.

anakartım nasıl? hiç bilmiyorum anakart olaylarını. bir de ram de sanırım mhz olayları var neye göre seçmeliyim? anakart hepsini destekler mi?

anakartım nasıl? hiç bilmiyorum anakart olaylarını. bir de ram de sanırım mhz olayları var neye göre seçmeliyim? anakart hepsini destekler mi?
Esonic diye bir marka. Kendisini neredeyse hiç görmedim piyasada, pek kaliteli değil sanırsam ve çin menşei. B serisi olduğu için OC yapabilirsiniz, ucuz bir model.

RAM'in MHZ olayı şöyle anakartların DDR desteği ile daha hızlı RAM olması bi kenera her DDR türününde bir sürü türde hızda RAM'leri var. DDR4 için 2133 MHZ'den 4000'e kadar gidiyor.
Tabi anakartınız DDR4 desteklese bile 4000 MHZ desteklemeyebilir; ozaman RAM, anakart ne kadar destekliyor ise onda çalıştırılmalı. Sizin anakartın hızı yazmıyor internette. Normalde bilindik markaların herşeyi yazar.
RAM'leriniz büyük ihtimalle 3200 MHZ'dir ve çoğu B serisi anakart destekler. Tabi RAM'leri ilk taktığınızda 21333-2600 MHZ arasında filan çalışır. BIOS'a girip XMP ayarını açmanız lazım.

bi kere mhz ayarlarıyla oynadım biostan sonra bilgisayar açılmadı. anakart pili sökmek durumunda kalmıştım.

bi kere mhz ayarlarıyla oynadım biostan sonra bilgisayar açılmadı. anakart pili sökmek durumunda kalmıştım.
Yanlış şekilde ayarlarsanız çok olağan bir durum. XMP ayarı otomatik olarak açıyor, RAM'in orjinal hızına alıyor kısaca. Onu açtığınız halde gene aynı sıkıntı varsa ozaman anakartınız o hızı desteklemiyor anlamına gelir. Elle müdahele lazım o durumda.

Ayrıca belirtiyim, ayarlamasanızda olur ama performansı ciddi etkilediği oluyor. Özellikle Valorant'ta.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı