RX 580 Ryzen 3 3100 sisteme drop giriyor

MeraklıKurt

Kilopat
  • Ryzen 3 3100 işlemci.
  • MSI B450 anakart.
  • 600W 80+ PSU.
  • 8 3200 MHz + 8 2600 MHz RAM.
  • RX 580 4 GB ekran kartı.

Sistemim yukarıdaki şekilde. Daha önce de konu açtım 8 GB RAM az bir 8 daha al demiştiniz. 8 GB 3200 MHz Corsair RAM mevcuttu arkadaşımda Corsair 2600 MHz varmış verdi bana 16 yaptım RAM'i. Ama özellikle en çok LoL oynuyorum dikey senkranizasyonu açarsam bir tık sabitleniyor drop olayı ama kapatırsam 120 küsur FPS de değişik bir drop yiyorum. Bildiğiniz gözü rahatsız edecek şekilde drop. Hatta bu aralar Google ve Discord açıksa arkada FPS 50-60'lara düşüyor. Bende RTX 2060 Ryzen 5 3600 sistemde var böyle bir şey hiç yaşamadım. Bu PC neden akıcı değil. Format yeni driverlar yeni. GPU kullanımı 100 0 10 15 99 diye değişiyor işlemci paso 60-80 arası. Ne önerirsiniz arkadaşlar delireceğim çok kafama takıldı moralimi çok bozuyor bu durum.

RAM fiyatları malum çok arttı. Arkadaşımda bana bu RAM'ı hediye etti. Bu RAM'lar aynı marka tipleri de aynı sadece MHz değerleri farklı sırf o fark bu droplara sebep ve akıcılığa engel olur mu? Oluyorsa aynı RAM'dan alacağım.

MHz'lar otomatik aynı çalışır ama CL değerleri veya voltaj değerleri yüzünden stabilite olmayabiliyor. Yani kısaca evet engel olabilir ki oluyor gördüğümüz gibi. Aynı RAM'den alın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı