Ryzen 3 3100 ve RX 580 performansı düşük

quvakvax

Femtopat
Daha fazla  
Selam, bundan yaklaşık bir hafta önce sistemimi tamamen yeniledim, ancak yeni aldığım parçalar eskilerine göre kat kat güçlü olmasına rağmen çoğu oyunda eski sistemimle aldığım FPS'i bu sistemle alamıyorum, bazı oyunlarda da sistemi ilk çalıştırdığım zaman aldığım performansın yarısını alıyorum. Eski parçalarım:

• Anakart: ASUS M5A97 LE R2.0
  • İşlemci: AMD FX 6300 3.50 GHz
  • Ekran kartı: AMD Sapphire RX580 8 GB
  • RAM'ler: Corsair valueselect 4 GB 1333MHz X2

Yeni sistemim de ekran kartı hariç yeni toplandı:

• Anakart: Gigabyte B450M S2H
  • İşlemci: Ryzen 3 3100
  • Ekran kartı üsttekiyle aynı.
  • RAM: XPG 8 GB 3200MHz

Sistemi topladığım gün bilgisayara içindeki her dosyayı silecek şekilde format attım. SSD kullanmıyorum ancak kullandığım HDD yaklaşık 6 yıllık; içi dolu değil. Çoğunlukla GTA V, LoL ve R6 oynuyorum. GTA V ve LoL'de aldığım FPS asla 60'ın üstü değil, Rainbow'da da genllikle 60-70 FPS alıyorum ancak Radeon uygulaması ortalama 200 almam gerektiğini gösteriyor. Ayrıca neredeyse oynadığım her oyunda 2-3 saniyelik düşüşler yaşıyorum. Bu düşüşler 0 FPS'e kadar düşürüyor.

Sizce sorun nerede, ne yapmam lazım?

resim_2021-01-05_020431.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, çift kanal RAM ile AMD işlemcinin performansı artar. 8 GB RAM ekleyin. Farkı görürsünüz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı