RX 580 sıcaklık değerleri yükselti

Ufukyurdakul1

Centipat
2 Gün önce 55 derecede CS oynatan RX 580, şimdi 75 derecelerde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Overclock yaptın mı? AMD'nin uygulamasından ayar değiştirdin mi?
Kasa içinde fazla tozlanma var mı? Egzoz fanın çalışıyor mu? Kasanın yan kapağını açıp ölçüm yapabilir misin?

Ve bunun gibi birçok soru var şu an. Bundan dolayı lütfen biraz daha detay verelim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Overclock yapmadım.Ayar değiştirmedim.Kasa 1 aylık tertemiz.Egzos fanım çalışıyor.Kasa yan kapağı ısıyı düşürüyor fakat ben 2 gün önce kasa kapağı kapalı iken 55 derece oynarken şimdi neden 70?

Bende de Rx580 Armor 8G OC var ve soğutma konusunda sorunları olan bir kart. Seninle benzer sorunlar yaşıyorum. MSI Afterburner programından voltajı düşürüp (yaklaşık -120V) fan hızını ayarlardan sıcaklıkla doğru orantılı artacak şekilde (60 derecede %60 fan hızı) ayarlarsan biraz olsun rahatlar. 70 derecenin üzerine loading ekranları dışında çıkmaz diye düşünüyorum.

Evet fan ayarı yaptım ve düzgün ısınmadan çalışıyor fakat benim problemim ben Armor değil Sapphire Plus modelini kullanıyorum, iki gün önce 900 RPM'de CS GO 55 derece iken şu an 1800 RPM fan hızında 55 dereceyi yakalayabiliyorum.

Ekran kartının üzerindeki BIOS Switch'i oynattınımız hiç?
Not: Yaptıysanız diğer tarafa çekip düzeltin ama hiç dokunmadıysanız zaten dokunmayın!

Ekran kartının üstündeki BIOS Switch hakkında bilgim yok.Ama şunu söyleyebilirim,sadece ekran kartını ben yerleştirdim sistem bana hazır geldi.1 aylık sistem ve 2-3 gün öncesine kadar bir problem yoktu.Isı değerleri yeni arttı ve bir günde 10 derecelik bir fark olarak değişti.Yani Switch kaynaklı bir problem olduğunu düşünmüyorum.

Sapphire tri X'i indirip kurun. Sonra fan check yapıp sonucu söyler misiniz?
Sıcaklık konusunda haklısınız 20 derece fark çok yüksek ancak bendeki RX 580 Nitro modelindede oyunlarde 70 derece alıyorum.
1-Ekran kartını söküp yeniden takmayı deneyin. Yerine tam oturduğuna emin olun.
2-Güç kaynağının kablosunu ekrankartına tam oturttun.
3-MSI Afterburner benzeri bir program varsa stock ayarlara çevirip kapatın
4-Eğer grafik ayarlarını değiştirdiyseniz oyunun, sıcaklık değişimi normal karşılanır.(Odanın sıcaklığındaki artış, kasanın içindeki Total ısınma, CPU sıcaklığı, öndeki fanların önünün kapatılması vb)

Bir çok sorun ve hepsine ayrı çözüm olabilir. Ekran kartınız yeni olduğu için tozlanma veya termalmacun sorunu olmamalı. Yazılımsal sorunlar format ve güncel Driver kurulumu ile ortadan kalkmalıydı. Aklıma sadece yukarıdaki seçenekler geliyor.
Yardımcı olamadığım için üzgünüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…