RX 580 Sinyal yok

burakkdf

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar sorunum şu:

ASUS Dual RX 580 8 GB ve Gametech 550W 80 Plus PSU aldım ve kasama bağladım sonra oyuna girdim ve 10 dk gibi süre içerisinde sinyal yok hatası aldım sonra tekrar girdim ve tekrar yaşadım sonra iskillendim başka oyuna girdim bir daha aynı sorunu yaşadım. Diyeceğim o ki neden bu sorunu yaşıyor olabilirim. Parça almadan önceki sistemimde ASUS AREZ 560 4 GB - Thermaltake 450W PSU var idi hiçbir sıkıntım yoktu.

Sistem

ASUS Dual RX 580 8 GB OC
Ryzen 7 2700 X
16 GB Corsair RAM
ASUS A320M-R anakart
Gametech 550W 80 Plus bronz PSU
1 TB hardsik
250 GB SSD

Eğer ekran gidip, kasa çalışıyorsa Wattman sorunudur. Bu sorunu çözmek için;

DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp, 20.9.1 (WHQL) sürümünü yükleyin.

Daha sonra kartınıza Undervolt uygulayın ve fan ayarlarını manuel olarak ayarlayın. Bu işlem herhangi bir performans kaybına sebep olmaz.

E
Eğer ekran gidip, kasa çalışıyorsa Wattman sorunudur. Bu sorunu çözmek için;

DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp, 20.9.1 (WHQL) sürümünü yükleyin.

Daha sonra kartınıza Undervolt uygulayın ve fan ayarlarını manuel olarak ayarlayın. Bu işlem herhangi bir performans kaybına sebep olmaz.
Ver hocam ekranda sinyal yok diyor ama kasa çalışıyor oyunu oynatıyor sesler geliyor

Merhaba arkadaşlar sorunum şu:

ASUS Dual RX 580 8 GB ve Gametech 550W 80 Plus PSU aldım ve kasama bağladım sonra oyuna girdim ve 10 dk gibi süre içerisinde sinyal yok hatası aldım sonra tekrar girdim ve tekrar yaşadım sonra iskillendim başka oyuna girdim bir daha aynı sorunu yaşadım. Diyeceğim o ki neden bu sorunu yaşıyor olabilirim. Parça almadan önceki sistemimde ASUS AREZ 560 4 GB - Thermaltake 450W PSU var idi hiçbir sıkıntım yoktu.

Sistem

ASUS Dual RX 580 8 GB OC
Ryzen 7 2700 X
16 GB Corsair RAM
ASUS A320M-R anakart
Gametech 550W 80 Plus bronz PSU
1 TB hardsik
250 GB SSD
Sisteminiz iyi ama PSU çöp. Cooler Master, FSP, High Power gibi markalara yönelin.

Dönüştürücü ile mi kullanıyorsunuz monitörü?
Hayır displayport direk kasaya ve monitöre bağlı şekilde kullanıyorum .
Monitotüm: aoc 24 inç 144-1ms
Sizin dediğiniz gibi oluyor oyuna giriyorum ve 10 dk gibi bir süre içerisinde sinyal yok hatası alıyorum ama kulaklığın dan oyun içi sesler gelmeye devam ediyor ve kasa hala çalışıyor . Sizin dediğiniz çözüm kesinmidir acaba yinede deniyecegim .lâkin undervolt nasıl yapılır bilmiyorum

Hayır displayport direk kasaya ve monitöre bağlı şekilde kullanıyorum .
Monitotüm: aoc 24 inç 144-1ms
Sizin dediğiniz gibi oluyor oyuna giriyorum ve 10 dk gibi bir süre içerisinde sinyal yok hatası alıyorum ama kulaklığın dan oyun içi sesler gelmeye devam ediyor ve kasa hala çalışıyor . Sizin dediğiniz çözüm kesinmidir acaba yinede deniyecegim .lâkin undervolt nasıl yapılır bilmiyorum
Hocam denemekte fayda var. Undervolt için rehberler var, fakat rehberlerdeki ayarlar her kart için aynı olmuyor. Deneyerek kendi kartınıza uygun voltaj ayarlarını bulmanız gerek. Şöyle bir tane rehber bırakayım buraya, mantığını anlamanız için.

Hocam denemekte fayda var. Undervolt için rehberler var, fakat rehberlerdeki ayarlar her kart için aynı olmuyor. Deneyerek kendi kartınıza uygun voltaj ayarlarını bulmanız gerek. Şöyle bir tane rehber bırakayım buraya, mantığını anlamanız için.

Benim kart en yükte 66 derecede undervolt ısısını düşürmek icin bir çözüm galiba anladığım kadarıyla dogrumudur

dediğiniz şeyleri yaptım yine olmadı başka çözüm önerisi var mı hocam ya çok sinir bozucu bir sorun bu

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı