RX 580 sistem çalışırken kapanıyor

Wantatchi

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle sorunumu açıkca anlatayım sizlere. Şimdi benim PC de Radeon RX580 8 GB ekran kartı ve AMD R5 2600 6 çekirdek işlemci var.
Ben LoL, Valorant, CS ne bileyim buna benzer oyunlarda kasma, sıcaklık olsun sorun yaşamazken NFS Unbound, naraka, PUBG, Forza 5 gibi oyunlarda ısınma hatta.
PC'nin kendisini zorla kapatmasına şahit oluyordum(ayarlar genelde düşük olmasına rağmen).ben ilk olarak HDD'yi SSD ile değiştirdim, daha sonra 8 GB olan RAM'i 16 GB yaptım. O da yetmedi en son canıma tak etti yaklaşık 4 yıldır değişmeyen termal macunları falan yenilettim, kasayı temizlettim ancak değişen bir şey yok. Önceden 5 dk da kapanıyorsa şimdi 10 dk da kapanıyor. Ben şuradan yola çıkacağım NFS Unbound ayarlar düşükte 30 FPS ile güzelce oynuyordum ve yanda da sıcaklık değerleri falan açık.
Arada kontrol ediyorum. Şimdi işlemci gayet iyi 75 dereceden fazlasını görmüyor ekran kartı da 78 dereceyi görüyor o da iyi çünkü önceden 83 84 derecelerde PC kudurur ve kapanırdı ama şimdi PC normal çalışırken bir anda pat gidiyor ve kapanıyor. Beni buraya kadar dinlediyseniz teşekkürler son olarak bir şey dikkatimi çekti GPU kullanımı %100'dü acaba GPU'ya aşırı mı yük biniyor yoksa işlemci ekran kartı darboğaz mı yapıyor?

Yazmayı unutmuşum işlemcimin ve Max %99 da çalışıyor yani tam performans veriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

İşlemci kullanımı %100 mü? Ryzen 5 2600'ün o ekran kartına darboğaz yapması imkansız ama eğer işlemci %100 ise sıkıntı var demektir bir de PSU modelini biliyor musun ya da kaç watt olduğunu.

İşlemci kullanımı %100 mü? Ryzen 5 2600'ün o ekran kartına darboğaz yapması imkansız ama eğer işlemci %100 ise sıkıntı var demektir bir de PSU modelini biliyor musun ya da kaç watt olduğunu.
hacım kasanın arkasında AC 230V YAZIYOR içerisinde ise 500watt olması lazım

500 watt ise yeterli. İşlemci kullanımı %100 demişsin öyle mi?
şimdi senin için tekrar açtım oyunu ve işlemci kullanımı %30 ila %50 arasında değişiyor biraz daha fazla oynasam en fazla %60 kullanır benim %99 dediğim işlemci hızı Ghz ve onu da güç yönetiminden ayarlıyorum

Ekran kartı, işlemci driverı AMD web sitesinden indirir misin bir de Windows Update ve BIOS güncellemesi falan voltajlarda da sorun olabilir BIOS girip sıfırla istersen BIOS ayarlarını.

Ekran kartı, işlemci driverı AMD web sitesinden indirir misin bir de Windows Update ve BIOS güncellemesi falan voltajlarda da sorun olabilir BIOS girip sıfırla istersen BIOS ayarlarını.
bios ayarını nasıl sıfırlayabilirim ayrıca driverler güncel belki 1 ay eski ama önemli değil,windows da güncel.Bu arada voltaj ayarıyla oynamak benim de aklıma geldi ancak eğer manuele çekersem voltaj sabit değerde kalacağı için sıkıntı çıkaracağını düşünüyorum

hacım power test var onu çalıştırdım da 3 dk anca dayanabildi pc kapanmadı ancak 82 dereceyi gördü daha da fazla ileri gitmek istemedim,sıcaklık her 5 saniyede bir 0.2 derece artıyordu çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…