Arkadaşlar selamlar, ben bilgisayarımın gerekli performansı vermediğini ve bilgisayarımda birşeylerin yanlış çalıştığını hissediyorum. Olur olmadık oyunlarda ekran kartım çok ısınıyor ve artık nefret etmeye başladım, ısınması normaldir diyorum. Bu sefer de güç kaynağımdan çok fazla olmakla beraber takırtı sesleri geliyor.
Ekran kartım: Gigabyte RX 580 8 GB 256Bit.
İşlemcim: R5 2600.
Anakartım: Gigabyte B450M S2H.
RAM'lerim: Corsair Vengeance 2x8 16 GB 3000MHz.
İşlemci ve ekran kartı soğutmalarım: İşlemci için stok fan, ekran kartı için ekstra bir soğutma mevcut değil.
Kasam: Power Boost marka 1'i arkada 2'si önde olmak üzere pek güven vermeyen 3 fanı bulunan bir kasa.
Harddiskim: Toshiba 480GB SSD 500/500 hızda.
Güç kaynağım: Rampage 80+ Bronze PSU.
Dipnot: Kasamın bir kapağı açık ısınmadan kapanmasın diye açtım.
LoL'de orta-yüksek ayarlarda 100-200FPS arasında geziyor bu benim için yeterli.
Valorant'da 144 sabitteyken sıkıntısız oynatıyor ama yine de az bir şey ses geliyor(düşük ayarlarda, yüksek ayarlarda bunda da güç kaynağımdan tıkırtı sesi geliyor)
DotA 2 oynayamıyorum, en düşük ayarlarda bile bir sıkıntı söz konusu.
Rainbow Six'de yine hafif bir ses geliyor ama oynatıyor (düşük ayarlarda, yüksek ayarlarda denediğimde eski güç kaynağım rahmetli oldu)
Altf4 adında çok yeni bir oyun var, oyun 700 MB ve parkur oyunu; fakat bu oyunda da en düşük ayarlarda ekran kartım cayır cayır yanmaya başladı, güç kaynağım delirdi ve oyunu alta alıp kullanıma baktığımda altf4 gibi bir oyunda da %100 kullanıma gelmişti ve oyunu kapatıp bilgisayarı yeniden başlatmam gerekti...
Anlayan herhangi birileri bana yardımcı olursa çok sevinirim. Gerçekten arkadaşlarım 960M'li laptoplarında bile bu oyunları kafaları rahat oynarlarken ben RX580 gibi bir kartla sıkıntılar çekerek oynuyorum. Teşekkürler.