RX 580 sistem fanları tamamen kullanıyor ve siyah ekran oluyor

Emirhan Polat

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar. Başlıkta bahsettiğim sorundan gerçekten sıkılmış durumdayım. Bu sorunu önceki ekran kartım olan Sapphire RX480 Nitro'da yaşıyordum. Arkadaşımın ekran kartını denedim onun modeli ise MSI Gaming X RX580 8g. Yine aynı sorun devam ediyordu.

Kesin olarak sorunun PSU olduğunu düşündüm çünkü 2 ekran kartını da denedim ikisinde de aynı sorun olma ihtimali çok düşük. Ayrıca kullandığım PSU'da kalitesiz Hiper PS50 500W adında modeldi. Bugün MSI MAG A550bn 500W 80+ güç kaynağı kargodan geldi.

Uzun süren uğraş sonucu PSU'nun değişimini yapabildim. Heyecanla bilgisayarda hemen denemeye koyuldum ve baktım ki aynı sorun devam ediyor. Güç altına girdiği an ekran siyah oluyor ve fanlar %100'de çalışıyor. Ne yapabileceğimi artık bilmiyorum. Sizce güç kaynağını iade edeyim mi?

Ben anakartın PCI-e slotundan şüpheleniyorum, kasayı yan yatırınca slot sorunu düzelebiliyor, öyle deneme şansınız varsa bir test edin.
O şekilde denemiştim fakat sorun devam ediyordu. Hocam ne yapacağım, sorun neyde hiç bilmiyorum bilsem direkt ona göre bir şeyler yapacağım ama belli değil gibi...

Normalde bana direkt bu sorunu sorsanız güç sorunu var derim, VBIOS güncellemeden önce bu kartın frekansı çok kısıktı, güç az çekiyordu yani, tam güç çekmeye başlayınca siyah ekrana düşmeye başladı.

Güç soketini sıkı oturtuyor musunuz? 8 PIN'i.
Evet özellikle ben de güç sorunu olduğunu düşündüğüm için 8 PIN'i çok kez çıkarıp taktım sırf emin olabilmek için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı