RX 580 Sistem Kapanma Sorunu

Burakaaksoy

Decapat
Arkadaşlar R5 2600, RX 580 kullanıyorum, yeni aldım sistemi. İlk geldiginde eski kasamı kullandım, içinde 1 fan vardı ve oyunlarda grafik arttırınca sistem kapanıyordu. Sıcaklıktan süphe edip 3 fan taktım, 1'i egzoz fan 2'si üfleyecek şekilde taktım. İşlemci stok fan sogutuyor ama halen daha ultrada aynı sorunu yaşıyorum. Kasamda başka takabilecegim yer yok, sizce n'apmam lazım?

Fanların iki tanesi: Gamepower Ultra Silent GF-12G
Diğeri ise: Frisby fcl-f12B kasa fanı

Gamepower GF-30B bundan bir tane daha taksam sizce sorun çözer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
580'in oyun içi sıcaklık ve fan hızı değerlerine bir bakalım . Kasa çok önemli bir faktör ama kartın kendisinde bir sorun olabilir. Kasanın etrafı açık olacak şekilde ve yan kapağı açarak dene farklılık olursa tekrar yaz. Bu arada dediğim gibi oyun içi değerlerin fotosunu bizimle paylaş

Güç kaynağınızın besleyememe durumunu hiç düşündünüz mü?
650w güç kaynağı kullanıyorum.
580'in oyun içi sıcaklık ve fan hızı değerlerine bir bakalım . Kasa çok önemli bir faktör ama kartın kendisinde bir sorun olabilir. Kasanın etrafı açık olacak şekilde ve yan kapağı açarak dene farklılık olursa tekrar yaz. Bu arada dediğim gibi oyun içi değerlerin fotosunu bizimle paylaş
Kasa kapağını açmayı denedim. Aynı sorun devam ediyor orta ayarlarda ısı gayet normalken ultara sıcaklık sürekli olarak artıyor ve yaklaşık 30 40 dk içersinde bilgisayarım kapanıyor

Sadece Watt değerini sormamıştım sorumda aslında. Bazı güç kaynakları 12V kanalından yeterli beslemeyi yapamıyorlar. RX580'de çok sağlam güç çeken bir kart. Deneyebileceğiniz, 600W üzeri başka bir kaliteli 80+ güç kaynağı var mıdır?
sorunun güç kaynagından oldugunu düşünmüyorum tam bir kapanma söz konusu değil. Bilgisayarım Siyah ekranda kalıyor bir sinyal yok yazısı ve tamamiyle gidiyor

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı