RX 580 sistem mor ekrana dönüyor

ferhatmck

Hectopat
Daha fazla  
AMD'ni 20.4.2 driverini kullanıyordum. 20.9.1'de WattMan hatası, ekran donması, kararması ve ekran kartı sürücüsü çöktü hatalarını yaşadığımdan dolayı. Dün güncelleştirme geldiğini gördüm bir deneyeyim dedim. DDU ile eskisini kaldırıp yeni gelen 20.11.2'yi kurdum bu arada reccomended driver. Ardından oyuna giriyorum ekran kararması WattMan hatası falan almadım. Fakat bu sefer oyunu kapatınca monitör rengi mora dönüyor. Bu arada ben 20.4.2'yi temiz formattan sonra kurmuştum fakat bir uygulamayı ilk defa açınca ekran bir gidip geliyordu sonrasında sıkıntı olmuyordu her oyuna ilk girişimde bir sefere mahsus yaşıyordum. Bu durumu bende ekran kartı arızalı driverla alakalı değildir diye aldığım firmanın destek birimlerine mail atmıştım komple kasayı gönder dediler. Vize haftasının geçmesini bekliyordum. Bu driverla belki sorunum çözülür diye kurdum. Bu seferde bu sıkıntı baş gösterdi sizce de donanımsal bir arızamı şu an forumlara baktım. Fakat driver yeni olduğu için pek bir çözüm yolu bulamadım. Bu sıkıntılı süreçte kasayı göndersem 20güne anca gelir daha ödevler vs duruyor okuduğum bölümden dolayı PC şart ha çözülcek gibi değilse mecbur göndereceğim.
5 Aylık sistem kasa için.
R5 3500X CPU.
ASUS Dual RX 580 8G OC versiyon.
AMD B450M Dragon bulk.
2x8GB XPG Gammix D30.
Cougar 500W PSU.

AMD'nin ekran kartları biraz sıkıntılı, PSU'da sakat bir PSU belli değil, yetmiyor olabilir. Yetmediği için sıkıntı olabilir. Ekran kartınıza sıkıntı vermiş olabilir. AMD ekran kartlarını bu yüzden tercih etmiyorum bende ve de ettirmiyorum. Bende elinizden çıkarmaya bakın. GTX 1650S'ya da GTX 1660 alın.

Hocam ne yaptınız 500W o ekran kartını nasıl besleyebilir bu arada bende RX 580 kullanıyorum lakin üstte ki arkadaşın dediği gibi AMD ekran kartları sorunlu olabiliyor şöyle söylemek isterim ilk 3 sene sorun olmuyor ama sorna sorunlar baş gösteriyor eğer uzun ömürlü istiyorsanız NVİDİA ama ben şuana kadar soruna rastlamadım RX 580 de Wattman hatası kronik gibi bir şey

Valla alırken sonradan farkettim 500w yükseltirmisiniz dedim sipariş onaylandıktan sonra parça değişimi yapamıyoruz dediler bi kaç araştırma yaptım 500w yeter dediler bende pek düşünmedim.
Göndericem mecbur kasayı baksınlar sorun varsa söylerler hallederim sorun psu ise değiştiririm yada ekran kartını da değiştirebilirim şahsen amd midemi bulandırdı.
Garantiye yolladığım kasa bugün geldi kart sıfırıyla değişmiş sorun çözüldü.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…