RX 580 sistem ne kadar götürür?

Oyun performansı iyiymiş. Alınabilir ama ürünleri ayrı alacağından ürün başına 8, 8 TL daha fazla ödeyeceksiniz. İyi soğutucu almak zorundasınız 135 Watt TDP'ye sahip işlemci.

Oyun performansı iyiymiş. Alınabilir ama ürünleri ayrı alacağından ürün başına 8, 8 TL daha fazla ödeyeceksiniz. İyi soğutucu almak zorundasınız 135 Watt TDP'ye sahip işlemci.

TDP olayı çok kafamı karıştırıyor. Elektriği sömürecek gibime geliyor.

TDP olayı çok kafamı karıştırıyor. Elektriği sömürecek gibime geliyor.

135 Watt OC yaptınız diyelim 170 Watt gibi bir değer çıksın. 1 KW elektrik 71 kuruş 1000÷170=5, 88 neredeyse 6 saat yükte çalışınca 71 kuruş gibi bir elektrik kullanımı oluşuyor. (Diğer parçaları hesaba katmıyorum) Ryzen 7 3700X 95 veya 105 Watt gibi bir tüketim yapıyordu galiba. Threadripper işlemciler 200 Watt civarı elektrik tüketimi yapıyorlar.

Anladım. Yüksek görünce korkutuyor beni. 10 çekirdek 10 iş parçacığı var. 2678'e göre düşük. Birisinin tekli çekirdek değeri, birinin çoklu çekirdek değeri yüksek. Kafamı karıştırdı bu değerler. Ama nedense 4627'den yana gibiyim.

Bak güzel dostum. Bundan 2 gün önce arkadaşıma;
i3 4130 VE 1050 2 GB sistem aldık.

GTA 5, Sekiro, ETS 2 ve Nier, Zelda gibi oyun Full HD (1080P) ve Full ayarlarda 60 FPS muazzam bir akıcılıkla oynatıyor.( Zelda Pipe Compling yaparken oyun donuyor. Sonuçta Nintendo oyunu).

1050 2 GB ile RX 570'İ internetten karşılaştırma videolarını izle arasında 1.5 kat FPS farkı var ve bazı oyunlarda ise direk 2 kat.

RX 580'de 1080P oyun canavarı bilen bilir. Neredeyse bütün oyunları Full HD, Full ayar ve 60 FPS+ oynatıyor.

Bence götürür. Yeni oyunlar DX12 teknolojisi ile gelecek. DX12 zamanında FPS arttıran bir teknoloji olduğunu söylediler. O yüzden götüreceği garanti.

Ekran kartından yana sorun yok hocam. İşlemci konusunda düşünceliyim sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…