RX 580 sistem ne kadar götürür?

Ortalama olarak fiyatlar.
İkinci el R5 2600 veya R5 2600 850 TL.
B450M S2H Gigabyte B450M S2H AMD B450 DDR4 M.2 mATX Anakart incehesap.com 550 TL
İkinci el 2x8 GB 500 TL.
İkinci el RX 580 1000 TL.
Sharkoon 650W 80+ PSU.
Hepsiburada.com sitesine yönlendiriliyorsunuz 410 TL

Daha iyi oyun performansı alırsınız Photoshop işleri konusunda E5 2678 V3 geri kalır.

Oyunda olacak diğer işlerde olacak. Oyunlar da kaç FPS fark eder ?

Teşekkürler desteğin için.

Sen olsan hangisini seçerdin peki?

Oyunda olacak diğer işlerde olacak. Oyunlar da kaç FPS fark eder.

Teşekkürler desteğin için.

Sen olsan hangisini seçerdin peki?

Xeon sistem.
1 ışlemci değiştirme imkanı E5 2699 V3 kadar birçok uprade imkanının olması.
2 Anakart biri giriş seviyesi diğeri üst segment (anakart FPS'yi etkilemez).
3 RAM avantajı.
4 Photoshop hızlı halledebilmek.

Ryzen sistem.
1 Oyun performansı.
2 Düşük nm.
3 Daha az ısı ve güç tüketimi.
4 Stok soğutucu olması Xeon için güzel bir soğutucu almak gerekiyor.

Ben Xeon'u tercih ederdim.

Hocam bilgisayarla fazla ilgim yok demişsiniz ama bordo bereli sistem bulmuşsunuz :D

Sizin ihtiyaçlarınızı fazlasıyla aşacak bir sistem olur ayrıca garanti problemi yaşarsınız bu tarz donanımlarda sorun çıktığı zaman muhatap bulmak gerçekten büyük dert oluyor.

Hackintosh ve photoshop için diyorsanız altın standart olan core i9 9900k öneririm. Hatta hackintosh kısmına odaklanırsak yanına rx 580 ya da rx 5700xt gibi kartlarla çılgın bir macOS pcye sahip olursunuz

Xeon sistem.
1 ışlemci değiştirme imkanı E5 2699 V3 kadar birçok uprade imkanının olması.
2 Anakart biri giriş seviyesi diğeri üst segment (anakart FPS'yi etkilemez).
3 RAM avantajı.
4 Photoshop hızlı halledebilmek.

Ryzen sistem.
1 Oyun performansı.
2 Düşük nm.
3 Daha az ısı ve güç tüketimi.
4 Stok soğutucu olması Xeon için güzel bir soğutucu almak gerekiyor.

Ben Xeon'u tercih ederdim.

Ek olarak anakart DDR3 ve DDR4 destekliyor. İleri de DDR4 de yapabilirim. Ama bir sorum var. DDR3 ve ya 4 bana ne kadar etki eder ? Farkını fazla anlamış değilim. Hani yayıncılardaki PC'ler de falan ışık hızında tepki veriyor ya PC öyle istiyorum bende açıkçası. Bir şeye tıkladığımda anında tepki versin bana, bekletmesin.

Soğutucu olarak;

Sığarsa da;

Bu soğutucu düşünüyorum.

Bir de 5 numara ekleyerek uzun ömür ekleyebilir misin hocam ? Hangisi uzun ömürlü olur ?
Hocam bilgisayarla fazla ilgim yok demişsiniz ama bordo bereli sistem bulmuşsunuz :D

Sizin ihtiyaçlarınızı fazlasıyla aşacak bir sistem olur ayrıca garanti problemi yaşarsınız bu tarz donanımlarda sorun çıktığı zaman muhatap bulmak gerçekten büyük dert oluyor.

Hackintosh ve photoshop için diyorsanız altın standart olan core i9 9900k öneririm. Hatta hackintosh kısmına odaklanırsak yanına rx 580 ya da rx 5700xt gibi kartlarla çılgın bir macOS pcye sahip olursunuz

AliExpress'e sardım bu aralar. Deli gibi combo sistem arıyorum. :D F/P olarak bu sistemi buldum. :D

i9 dediğin işlemci benim toplayacağım PC'nin tüm bileşenlerinden bile pahalı oluyor. :D

Ek olarak anakart DDR3 ve DDR4 destekliyor. İleri de DDR4 de yapabilirim. Ama bir sorum var. DDR3 ve ya 4 bana ne kadar etki eder ? Farkını fazla anlamış değilim. Hani yayıncılardaki PC'ler de falan ışık hızında tepki veriyor ya PC öyle istiyorum bende açıkçası. Bir şeye tıkladığımda anında tepki versin bana, bekletmesin.

Soğutucu olarak;

Sığarsa da;

Bu soğutucu düşünüyorum.

Bir de 5 numara ekleyerek uzun ömür ekleyebilir misin hocam ? Hangisi uzun ömürlü olur ?

AliExpress'e sardım bu aralar. Deli gibi combo sistem arıyorum. :D F/P olarak bu sistemi buldum. :D

i9 dediğin işlemci benim toplayacağım PC'nin tüm bileşenlerinden bile pahalı oluyor. :D
Hocam bu ara Türkiye'de nefes almak bile para :D

İş yapacağınız bir bilgisayar olacaksa maliyetten kaçmamanız sizin yararınıza olacaktır vakitten çok fazla tasarruf edersiniz

Hocam bu ara Türkiye'de nefes almak bile para :D

İş yapacağınız bir bilgisayar olacaksa maliyetten kaçmamanız sizin yararınıza olacaktır vakitten çok fazla tasarruf edersiniz

O yüzden yurt dışına göz atıyorum. :D

İş değil, karışık diyelim. Hobi, oyun, zevk meselesi diyelim. :D Ama ne biliyim Photoshop'a girerken bile kanser ediyor, tüm şevkimi kırıyor. Sinirlenip kapatıyorum programı. Artık gına geldi. Hızlı bir sistem istiyorum en başta.

LGA 2011 destekliyorsa sıkıntı yok.

i9 beni aşar hocam.

O yüzden yurt dışına göz atıyorum. :D

İş değil, karışık diyelim. Hobi, oyun, zevk meselesi diyelim. :D Ama ne biliyim Photoshop'a girerken bile kanser ediyor, tüm şevkimi kırıyor. Sinirlenip kapatıyorum programı. Artık gına geldi. Hızlı bir sistem istiyorum en başta.

i9 beni aşar hocam.
Hocam aynı sinir bana bastığı için imzadaki sistemi kurdum rahatlığını size anlatamam. Ama bu süreçte şunu öğrendim bu rahatlık oldukça pahalıya geliyor :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı