RX 580 Sistem Oyunlarda Anlık Takılma Problemi

Daha fazla  
Topladığım PC bileşenleri:
Normalde CS:GO'da +250 alırken şimdi 100, hatta 60-50'ye kadar inip 2-3 saniyelik FPS drop, kasmalar oluyor. PUBG'de de aynı sıkıntı oluyor, ilk inmede 3 saniye takılı kaldı oyun.

5.jpg
6.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Size bir kaç sebepten bahsedeyim:
*Eğer yakın zamanda Windows sürümü değişikliği yaptıysanız bu performansa etli edecektir (yüksekten düşüğe örn win10 dan win 7ye)
*Ekran kartınıza yeni sürüm gelmiş olabilir driver güncelleyin.
*Görev yöneticisinden başlangıç uygulamalarını kapatın
*Bilgisayarım_Özellikler girin daha sorna gelişmiş sistem ayarlarına gidin performans sekmesinden ayarlara girin ve en iyi performans için ayarlayın
*AMD denetim masasına girin ve ekran kartınızı performans moduna alın
*AMD denetim masasına girin ve ayarlardan düşey senkorizasyon kapatın ve orada bulunan ayarları kendinize göre ayarlayın eğer bilmiyorsanız bazı videolardan yararlanın.
*AMD denetim masasına girin ve fps sınırı varsa bu sınırı kaldırın.
*Masaüstünde sade bir renk kullanın duvar kağıdınızı sade bir renk olarak kullanın
*Sisteminizin sıcaklık değerlerine bakın eğer normalin üstündeyse bilgisayarınıza fan takviyesi gerekebilir
****EN ÖNEMLİ MADDE****
HERŞEYDEN ÖNCE BUNU YAPINIZ.
Dostum sisteminde kullandığın işlemci APU işlemcisi olduğu için işlemcinin içindeki HD graphics ekran kartını kullanıyor olabilir. Çünkü ekran kartı olarak işlemciyi kullanırsa senin kendi ekran kartın devredışı bırakılır ve işlemci içindeki kart kullanılır bu yüzden senin bunu da kontrol etmen gerekiyor.
*TEKRAR EDİYORUM*

Dostum sisteminde kullandığın işlemci APU işlemcisi olduğu için işlemcinin içindeki HD graphics ekran kartını kullanıyor olabilir. Çünkü ekran kartı olarak işlemciyi kullanırsa senin kendi ekran kartın devredışı bırakılır ve işlemci içindeki kart kullanılır bu yüzden senin bunu da kontrol etmen gerekiyor.

Ryzen (G) taglı işlemcilerde Vega GPU'su kullanılıyor HD Graphics değil.

Ryzen (G) taglı işlemcilerde Vega GPU'su kullanılıyor HD Graphics değil.
Her neyse işte ekran kartını işlemci. Kendi ekran kartını kullandığı için ciddi fps düşüşleri meydana çıkabiliyor

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı