RX 580 sistemde FPS düşmeleri

• Konuyu başlatan EXA55
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 42
  • Görüntüleme 2.614

EXA55

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16x2 3200MHz
Ekran kartı
AORUS RADEON RX 580 8 GB
Anakart
OEM H110
İşlemci
İntel İ7-6700 3.40GHz
Merhaba arkadaşlar. Dün 2. el bir kasa getirdim eve fakat büyük bir problemi var. Hangi oyunu açsam 10-30 saniye aralıklara 5-15 saniye arası süren FPS dropları yiyorum. Bu droplar FPS'im kaç olursa olsun 20'ye 30'a indiriyor. Aşağıya birkaç tane oyun içi performans değeri bırakacağım. Bu değerler sürekli değişiyor. RDR oynarken GPU kullanımı %100 sabit, sıcaklığı 60-80 arası gidip gelirken CPU kullanımı sürekli değişiyor. Darboğaz mı yapıyor, donanımsal bir sorun mu var çözemedim yardımlarınızı bekliyorum.

Sistem özellikleri:
RX 580 8 GB.
Intel i7-6700 3.4 GHz.
32 GB RAM.
500 GB SSD.

Dosya Ekleri

• Screenshot_6.png
    68,5 KB · Görüntüleme: 94
  • Screenshot_7.png
    22,3 KB · Görüntüleme: 82
Görev yöneticisi > Ayrıntılar > Oyunun .exe'sini bul "zaten en fazla bellek yiyen .exe belli eder kendini" .exe'ye sağ tıkla öncelik ayarla yerinden yüksek yap. Biraz rahatlatır.
Biraz rahatlatmaktan çok kalıcı bir çözüm arıyorum. Eğer sorunu çözecekse işlemciyi yükseltebilirim.

İşlemciyi yükseltirseniz emin değilim ama sorununuz çözülür %90 ihtimalle, işlemci yükseltirseniz anakartta değiştirmeniz gerek.

Evet biliyorum hesapladım onları fakat emin değildim işlemciden kaynaklandığından. Ekran kartından korkuyordum. Sağ olun yardımınız için, hayırlı akşamlar.

Termal Macun Kontrolü Yapmanızı Öneririm
Fanlar stabil Çalışıyormu
ve o sistemde 15-30 fps normal deil en düşük ayarlarda max ne alıyorsunuz ve hangi oyunlarda deneme yaptınız belki oyun ile alakalı 1 durumda olabilir bazı oyunlar tek çekirdek üzerine kurulu.

15-30 FPS almıyorum. RDR oynarken 60a sabitledim mesela ama 5 saniyede bir drop girip 15e kadar düşüyor sonra geri ç.ıkıyor. En düşük ayarlar konusuna gelirsek ayar düşürdükçe FPS azalıyor.

Evet arkadaşın da dediği gibi hangi oyuna girsem arada sırada CPU kullanımı %100 oluyor ve Droplar başlıyor. Bunun çözümü nedir?

Son düzenleme:
ryzen 3 2200g ile o işlemciyi kullanan kasam mevcut suanda o sekilde darbogaz yapacagını sanmıyorum yazılımsal bişey olabilir tavsiyem bios ile oynanmasına karşı bios sıfırlamanız driverlerinizi güncellemeniz ekran kartı driverini DDU ile kaldırıp tekrar kurmanız ve en son win 10 0 dan rufus veya cdrom nasıl isterseniz temiz 1 kurulum yapmanız.

Bide Gta 5 Pubg tarzı oyunlarda deneyebilirmisin degerleri görelim bazı oyunlarda kronik fps sorunu war amd ile bilginiz olsun eski oyunlardan knight online mesela üst seviye 1 pcde dahil tek çekirdek muhabbetinden dengesiz fps veriyor 120 sınır iken 30 larda kullanıyorsunuz.

Hocam driverlar güncel diye düşünüyorum nerden test edebilirim bunu? Bir de baştan windows kurulumunu BIOS sıfırlama ile düzelmezse mi deniyeyim?

GTA 5 de iniyor şu anda deniyim yazacağım

GTA 5de de aynı RDR2deki gibi droplar giriyor. PSUda da problem varmış onu değiştireceğim sizce bu sorunla bi alakası olabilir mi?

Son düzenleme:
PSU da sorun warsa yük altında pc kapanır zaten furmark ile ekran kartını test et

Ayrıca Darbogaz şöyle olur i3 işlemci takarsın rx 580 takarsın darbogaz yapar onda bile 15 fps almazsın üstüne cıkar emin ol darbogaz muhabbetini abartmaya basladılar senin sorunun farklı güncel driver bios 0 la düzelmezse furmark teslerinde ekran kartını zorla bakalım aldıgı fps degerleri ne gör orda. işlemcini prime95 testine sok ısı sorunu varmı pc kapanıyormu bak.tahminimce ekran kartınla alakalı cıkıcak problem zaten

ramlerden birini çıkarıp öyle denesene belki fark eder.

Oyunlar harddiske kuruluysa harddisk eskiyse fps drop yemen normaldir. Ben hikayeli oyunları harddiske online oyunları ssdye kuruyorum.
Güzel yere degişinmişsin bundan kaynaklıda olabilir bide zula tarzı kücük bi oyunu işlemci agırlıklı csgo tarzı oyunda olur düşük efektlerde SSD kurulu sekilde bi fps test yaparsa işlemcinin sorun cıkarıp cıkarmadıgınıda görücektim suana dek denedigi oyunlar ekran kartına yük bindiren oyunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…