RX 580 sistemde FPS düşüklüğü

İşletim sistemi
Windows 11

86Umut

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
Samsung SSD 970 EVO Plus 250GB
Ekran kartı
Radeon RX580 Series
Anakart
ASUS
İşlemci
İntel Core i5 9400F
Merhaba dostlar bu konuyu sizlere nasıl açıklayabileceğimi bilmiyorum ama deneyeceğim. Bilgisayarım 1 Şubat 2022 tarihine kadar pek bir sıkıntı göstermemişti oyun konusunda ardından Torrent'den God of War indirdim ve Oyunu açtığımda oyunda 2 veya 3 fps alıyordum bunu düzeltmeye çalıştım fakat nafile bilgisayarım oyunu açmıyor diye aklıma yerleştirdim. 2 gün boyunca internetim olmadığı için oyun falan oynayamadım ve kafamdan çıkmıştı bu olay ardından bugün Skyrim'e girdiğimde God of War'da yaşadığım aynı sıkıntıyı yaşadım ardından bilgisayarda Driverlarımı ve ekran kartım için Radeon Software'ı tekrardan güncelledim ardından denedim ama olmadı. O sırada bilgisayarımda olan oyunlardan da denedim. Warframe ve Witcher 3'de de aynı sıkıntıları gördüm ve çözüm bulamadım yardımcı olabilecek biri varsa yardım edebilirse çok sevinirim. Bu arada eklemek isterim ki God of War'ı açtığımda bütün bir oyunun ana menüsüne giriş süreci dahil 3 fps 2 fps gördüm ama Skyrim Warframe ve Witcher 3'de ana menüde bir sıkıntı çok yok ama oyuna girdiğimde aynı şekilde fps düşüyordu.

Sistem özellikleri:
Radeon RX580 ekran kartı
İntel Core i5 9400F
CPU 2.90GHz
16GB ram
Windows 11'i yaklaşık 3 hafta önce kurdum önce kurdum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2022-02-03 at 21.38.02.jpeg
    WhatsApp Image 2022-02-03 at 21.38.02.jpeg
    83,4 KB · Görüntüleme: 48
Ekran kartınızın, diğer tüm sürücüleri ve ekstra olarak BIOS sürümünüzü güncelleyin bunlar genelde sorunu çözüyor. Eğer düzelmez ise oyunun geliştiricisine bildirin.

Merhaba dostlar bu konuyu sizlere nasıl açıklayabileceğimi bilmiyorum ama deneyeceğim. Bilgisayarım 1 şubat 2022 tarihine kadar pek bir sıkıntı göstermemişti oyun konusunda ardından Torrent'den God of War indirdim ve oyunu açtığımda oyunda 2 veya 3 FPS alıyordum bunu düzeltmeye çalıştım fakat nafile bilgisayarım oyunu açmıyor diye aklıma yerleştirdim. 2 gün boyunca internetim olmadığı için oyun falan oynayamadım ve kafamdan çıkmıştı bu olay ardından bugün Skyrim'e girdiğimde God of War'da yaşadığım aynı sıkıntıyı yaşadım ardından bilgisayarda driverlarımı ve ekran kartım için Radeon Software'ı tekrardan güncelledim ardından denedim ama olmadı. O sırada bilgisayarımda olan oyunlardan da denedim. Warframe ve Witcher 3'de de aynı sıkıntıları gördüm ve çözüm bulamadım yardımcı olabilecek biri varsa yardım edebilirse çok sevinirim. Bu arada eklemek isterim ki God of War'ı açtığımda bütün bir oyunun ana menüsüne giriş süreci dahil 3 FPS 2 FPS gördüm ama Skyrim Warframe ve Witcher 3'de ana menüde bir sıkıntı çok yok ama oyuna girdiğimde aynı şekilde FPS düşüyordu.

Sistem özellikleri:
Radeon RX580 ekran kartı.
Intel Core i5 9400F.
CPU 2.90GHz
16 GB RAM.
Windows 11'i yaklaşık 3 hafta önce kurdum önce kurdum.

Hocam Denetim Masası'ndan ve Radeon softvareden otomatik güncelleştirmeleri kapatın.
Sonra DDU ile güvenli modda ekran kartına ait sürücüleri temizleyin.

Daha sonra ASUS'un sitesinden modeline uygun 8G 4G artık modelin hangisi ise işletim sistemine göre sürücüyü indir ve kur.

ASUS kartlar bazen AMD ya da NVIDIA'nın global sürücüleri ile sapıtıyor.

Hocam Denetim Masası'ndan ve Radeon softvareden otomatik güncelleştirmeleri kapatın.
Sonra DDU ile güvenli modda ekran kartına ait sürücüleri temizleyin.

Daha sonra ASUS'un sitesinden modeline uygun 8G 4G artık modelin hangisi ise işletim sistemine göre sürücüyü indir ve kur.

ASUS kartlar bazen AMD ya da NVIDIA'nın global sürücüleri ile sapıtıyor.
Hocam yazdıklarınızı yaptım ve oyunları açmayı denedim fakat halen aynı. Sorun neyden kaynaklı anlayamadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı