Selam arkadaşlar. Kıt kanaat topladığımız bilgisayarlarımızın ne yazık ki çözülmeyen hatalar ile can sıkması üzücü bir durum. Umarım Technopat ailesi bana yol gösterici bir öneride bulunabilir. Herkese saygılar.
Kısaca hatadan bahsedip sizlere garanti servisi için hazırladığım dosyayı ekte paylaşacağım.
XFX RX 580 8 GB ekran kartı kullanıyorum neredeyse 1 yıldır. Aldıktan 3-4 ay sonra başlayan siyah ekran ve grafik hataları oyun zevkimi mahvetti diyebilirim. LoL gibi grafiksel olarak daha rahat olan oyunlar dışında neredeyse su an 5K üzeri fiyat biçilen bu kartla diğer oyunları oynamam mumkun bile değil, en fazla 30 dk oynuyorum.
15 gündür teknik serviste olan kartıma bugün dönüş yaptılar ve kartımı bütün performans testleri sokup saatlerce oyun oynadıklarını ama hiçbir hata ile karşılaşmadıklarını; hatanın anakart, RAM ya da işlemci kaynaklı olabileceğini söylediler. Benim sorum şu; sizce bu sorunu nasıl bulabilirim? Sorunun kaynağına nasıl ulaşabilirim? Nereden başlamalıyım testlere?
Sistem:
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600 six-Core Processor.
RAM: 8x2 (16 GB)
Anakart: B450M S2H.
PSU: FSP AHBC serıes 600 Watt 80+
120 SSD + 1 TB HDD.
Not: Kartın çıktığı günden itibaren sallıyorum 20 sürüm yayımlandıysa 15 tanesini denedim ama sonuç alamadım.