RX 580 sistemde monitörde anlık gidip gelmeler oluyor

Beholster

Hectopat
Katılım
30 Ağustos 2018
Mesajlar
133
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
https://www.hepsiburada.com/msi-opt...full-hd-curved-oyuncu-monitor-p-HBV00000OCR45
Monitörüm bu, sorun monitörden mi kaynaklı bilmiyorum. Sadece öyle geldiği için başlığı öyle açtım. rastgele zamanlarda, gerçekten ne yapınca olduğunu anlayamadım.

Monitörde anlık olarak bir karıncalanma görüntüsü ekrana gidip geliyor, ekran kartı ısındığında demek istiyorum fakat en ufak bir kanıtım yok. Sanki Alt Tab atıp çok hızlı bir şekilde geri geliyormuşum gibi, genellikle çok olmuyor ama bu bir arıza sanırım. Çözümü nedir? Ekran kartı riski var mı? Öğrenebilirsem mutlu olurum. Gidip gelen görüntü bozuk siyah ve beyaz tonlarının karmaşık bir bütününe benziyor. Sanırım en somut haliyle böyle anlatabilirim. (Ekran kartı RX 580 8 GB Armor.)
 
Bende eski monitörde oluyor halen, dönüştürücü falan kullanıyorsan ondandır. Ben şu an 4K HDMI kablosu kullanıyorum, sorunum çözüldü, yani anlayacağın kablo girişleriyle ilgili kronik bir sorun RX580'de sanırım.
 
https://www.hepsiburada.com/msi-opt...full-hd-curved-oyuncu-monitor-p-HBV00000OCR45
Monitörüm bu, sorun monitörden mi kaynaklı bilmiyorum. Sadece öyle geldiği için başlığı öyle açtım. rastgele zamanlarda, gerçekten ne yapınca olduğunu anlayamadım.

Monitörde anlık olarak bir karıncalanma görüntüsü ekrana gidip geliyor, ekran kartı ısındığında demek istiyorum fakat en ufak bir kanıtım yok. Sanki Alt Tab atıp çok hızlı bir şekilde geri geliyormuşum gibi, genellikle çok olmuyor ama bu bir arıza sanırım. Çözümü nedir? Ekran kartı riski var mı? Öğrenebilirsem mutlu olurum. Gidip gelen görüntü bozuk siyah ve beyaz tonlarının karmaşık bir bütününe benziyor. Sanırım en somut haliyle böyle anlatabilirim. (ekran kartı RX 580 8 GB Armor.)

Kabloda sıkıntı olabilir.
 
Display port kablo kullanıyorum neredeyse yeni aldım 1 ay olmadı sanırım alalı nerden anlayabilirim başka kabloyla mı denemem lazım.
 
Benzer konularda RX 580 monitör anlık gidip geliyor görüntü gidip gelme sorunu gibi bir sürü şey gördüm doğrusu bi şüphelendirdi tamam kontrol edicem teşekkürler.
 
Bence de önce kablolardan emin olun daha sonra ekran kartına odaklanırsınız. 2 hafta önce benim de başıma geldi 1 haftalık HDMI kablo sıkıntılıymış, saniyelik ekran kapanıp geri geliyordu. Kabloyu başka bilgisayarda denedim, denediğim bilgisayarda da aynısı olunca mecbur yeni kablo aldım, çözüldü olay..
 
Kaçıncı kez başlık açıyorum bilmiyorum ama 1 ay oldu monitörü alalı ve hala düzelmiyor. Ghostingden mi, Motion blurdan mı, arızadan mı bilmiyorum fakat oyunlarda (120 FPS) çok az belli. İzlediğim animelerde (28, 30FPS) ise deli gibi görünen bir stuttering var. Videosunu atabilirim. Monitördeki bir arızadan mı kaynaklanıyor? 144 Hz'in bir getirisi mi, monitörün paneli mi kötü? Bir fikri olan varsa yardım ederse sevinirim.

Bildiğiniz sağ sola, sağa sola veya yukarı aşağı yukarı aşağı titreyerek geliyor görüntü. Sağa doğru kayarken veya yukarıdan aşağı kayarken örnek video atacağım. Eğer bu monitörün ucuz ve çok kaliteli olmamasından kaynaklıysa anlarım fakat internette benim sorunuma dahil sadece 1 makale buldum ve o da yardımcı olmadı. Başka bir şey olduğunu düşünmeye başladım. 9 yıllık bir laptopumuz var, 59Hz ekran, orada bu olmuyor. Çatır çatır izleyebiliyorum. Anladığım kadarıyla belli bir hızı geçen sahnelerde bu oluyor ve renkler birbirine yetişmiyor fakat sebebi hakkında en ufak bir fikrim yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
aynı sorun bendede var ekran kartım rx580 dediğiniz gibi sanki çok hızlı alt tab yapıyomuş gibi oluyor ekran. Çözümünü bulabildiniz mi acaba . Dual link dvi kablosuyla 144hz de bu sorun olmuyor . dp port ile 240 hz yaptığımda oluyor 2 farklı kablo ile denedim gene aynı sorun var gidip geliyor ekran çok hızlı alttab yaparcasına
 

Geri
Yukarı