RX 580 sistemde önce RAM mi SSD mi alınmalı?

roboxgamer333

Centipat
Daha fazla  
Ekran kartı: RX 580.
İşlemci: AMD Ryzen 5 1500X.
RAM: 8 GB.
Anakart ASUS A520M-K v2.
SSD: 256 GB.
Bir sonraki hedefim SSD'yi yükseltmek. Bu doğru bir hamle olur mu, yani oyunlarda RAM'in az olması bir sorun olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Artık 8 GB RAM gündelik kullanımda bile yetmeyebiliyor. Bence RAM alın hocam sonra SSD değiştirirsiniz. Fakat düşük oyunlar oynuyorsanız ve SSD yetmiyorsa ilk olarak SSD de alınabilir.

Hocam SSD yetmiyor bence 256 GB yerin 60-70'i sistem zaten RAM'i gene idare edebilirim arkada bir şey açık tutmayarakda.

Ben de çift kanal 16 GB RAM'e geçmeden önce böyle diyordum ancak çift kanal 16 GB'a geçince CS2 ve Fortnite da FPS'im neredeyse ikiye katlanmıştı. Online oyunlarda aldığınız performansdan memnunsanız SSD alabilirsiniz.

O zaman ilk SSD alın hocam. Fakat dediğim gibi nispeten ağır oyunlarda sıkıntı yaşarsınız.

Ben de çift kanal 16 GB RAM'e geçmeden önce böyle diyordum ancak çift kanal 16 GB'a geçince CS2 ve Fortnite da FPS'im neredeyse ikiye katlanmıştı. Online oyunlarda aldığınız performansdan memnunsanız SSD alabilirsiniz.

Sağ olun hocam bilgisayar gelince oyun testi yapayım karar vereyim en mantiklisi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı