Öncelikle herkese merhaba, iyi günler. İkinci el bir Sapphire RX580 8 GB Pulse OC modeli ekran kartı almıştım. Kartı aldıktan sonra FurMark vs testini de yaptım ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Driverları vs güncelledim ve kullanmaya başladım. Fakat bugün bilgisayarıma RDR2 oyunu yükledim ve sorunlarla karşılaşmaya başladım. Oyunu oynarken yaklaşık 10-20 dakika bir süre sonrasında ekran gidiyor AMD yazılımından rapor gönder kısmı açılıyor. Araştırmalarıma göre cihaz Driver'ı resetliyor olabilir veya aldığım kart daha önceden mining için kullanılmış olup, VBIOS'u değiştirilmiş olabilir. Bu arada donamımım R5 1600 AF, çift slot 8 GB 3200 MHz RAM bellek, MSI A320M Pro vh, PSU'nun markasını hatırlamıyorum ama 500W'luk bir PSU kullanmaktayım. Sorunu bir türlü bulamadım. VBIOS atmaya çalıştım fakat ya mismatch hatası aldım ya da zaten yüklü tarzında bir bildirim aldım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim?
Bu arada bu sorunu şu ana kadar sadece RDR2 oyununda yaşadım. Yaklaşık 10-20 dakika kadar Witcher 3 yüksek-Ultra arası ayarlarda çalıştırdım, tekrar tekrar FurMark testine soktum fakat bir sorun çıkarmadı.