RX 580 sistemde siyah ekran hatası almak

Desider

Zeptopat
RAM
16 GB DDR4 RAM
SSD veya HDD modeli
1 TB M.2 SSD
Ekran kartı
RX 580 Nitro 8 GB
Anakart
MSI VDH-MAX
İşlemci
R5 5600
Bilgisayarda en son yaptığım değişiklik olarak ekran kartının kasasını değiştirdim. Ve o işlemden sonra bilgisayarı açınca ( ister Windows da olsun ister BIOS'da fark etmez) birden siyah ekran atıyor ve ekran kartının fanı normalin üstüne çıkıyor.

Sorun nerede ve neden bilmiyorum.

Bazı forumlarda yaşanan sorunda siyah ekran da sol üstte alt çizgi (_) oluyormuş bende öyle bir şey yok.

Denediğim şeyler;
RAM'i sök tak yapmak.
Tek RAM çalıştırmak.
RAM'lerin slotunu değiştirmek.

Son düzenleyen: Moderatör:
GPU'ya zarar vermiş olabilirsin. DDU ile silip en güncel sürümü yüklediğin halde sorun devam ediyorsa farklı bir GPU ile sistmeini test etmen yada senin GPU'nu farklı bir sistemde test etmekten başka mantıklı bir yol yok.

GPU'ya zarar vermiş olabilirsin. DDU ile silip en güncel sürümü yüklediğin halde sorun devam ediyorsa farklı bir GPU ile sistmeini test etmen ya da senin GPU'nu farklı bir sistemde test etmekten başka mantıklı bir yol yok.

Şu an sistemi yedek ekran kartım ile kullanıyorum ve Windows sıfırladım. Taktığım ekran kartı 9500GT olması lazım yanlış hatırlamıyorsam.

RX 580'i taktığımda Windows açıldıktan 30sn sonra siyah ekran atıyor herhangi bir işlem yapamıyorum. DDU dediğiniz nedir, sürücü silen bir program gibi bir şey mi?

Ayrıca sisteme aynı anda 2 ekran kartı takabilirim. Eğer bir şey fark ederse.

Ama anlattığına göre GPU sorunu var. Yine'de farklı bir sistemde test ettir işimizi sağlama alalım.

Ama anlattığına göre GPU sorunu var. Yine'de farklı bir sistemde test ettir işimizi sağlama alalım.

Hocam ekran kartı zaten gidici ve temassızlık var. Nasıl yani derseniz; kasa dik bir konumda iken kart çalışmıyor görüntü vermiyor, kasayı yan yatırınca düzeliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı