RX 580 sistemde video kayıtlarda düşük FPS

QuantØ

Hectopat
Selamlar! Uzun bir süredir, bunun acısını çekiyorum. Herhangi oyunda, sistem özelliklerim yetmesine rağmen tam performans alamıyorum. Hatta, LoL gibi basit bir oyunun videosunu çekerken bile, oynanmayacak kıvama geliyor.

PC özelliklerim öyle aman aman düşük değil:

RX 580 8 GB.
16 GB RAM.
i5 6500.
SSD'de var kasamda, oyunlarla Windows ayrı yerlerde duruyor. Ancak, oyunlarda "yüksek" ayar ile "düşük" ayar arasında doğru düzgün FPS farkı bile yok! Düşükte 70 alıyorsa, yüksekte 100 alıyor.

Allah aşkına yardım edin. Video falan da çekemiyorum, oyunları da zevkle oynayamıyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
OBS dışındaki herhangi programda, sıkıntı olmayacak mı ? Ya da OBS kullanmak için hangi işlemciye geçmeliyim?

İşlemciye yüklenen kayıt programlarında her zaman bir miktar performans kaybedersiniz. İşlemcinizin güçsüz kaldığından dolayı siz bu kayıpları daha yüksek hissediyorsunuz sadece. Performans kaybı az olan tek alternatifiniz ekran kartı gücünü kullanarak kayıt yapmak. Nvidia tarafında shadowplay bunu yapıyor, AMD tarafında ne var bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı