RX 580 sistemde ''WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR'' hatası

UPSDeviL

Femtopat
Daha fazla  
Yaklaşık 5, 6 yıl önce almış olduğum 0 şekilde RX580 8 GB Pulse OC kartım son 5,6 aydır sürekli oyunlarda mavi ekran hatası veriyor. Bir bakıyorum 3, 4 gün sorun hiç yok oynuyorum, sonrasında 1 hafta boyunca oyunlara girdiğim gibi mavi ekran ve kendini kapatma bilgisayar açıldığında aşırı hızlı fan dönmeleri yüksek seste, FurMark testi kesinlikle yapamıyorum. Başlattıkdan 10 saniye falan sonra tekrar mavi ekran veriyor, kartın içini kendim açıp temizledim sadece toz ve fan temizliği için o konuda kart tertemiz macun ped vs değiştirmedim hiç. Acaba bundan olur mu? Mavi ekran hatası olarak da WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR olarak alıyorum başka hiçbir hata vermiyor ve düşük olsun olmasın her çözünürlükte mavi ekran veriyor. 2K ve 720p monitörlerde bile denedim sonuç aynı. Yardımcı olabilir ve bir fikir sunabilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı driverınızı bir güncelleyin. Ardından dump raporu oluşması için alttaki diğer rehberi uygulayın. Driver güncellemesinden sonra sorununuz yüksek ihtimal devam edecektir ancak denemiş olun. Aldığınız hata kodu hep oysa donanımsal bir arıza olduğuna işaret ediyor gibi. Hikayenizde doğruluyor ama denenebilir şeyleri deneyelim.
- DDU kullanmak için rehberi takip edin.

- AMD Ekran kartı sürücünüzü verdiğim linkten son sürümü indirin. Bunun için linke girip search your product kısmınnın yanındaki yere tıklayıp grafik kartınızın modelini yazarak (Örnek RX580) alta doğru listelemeden seçin. Yazmaya başladıkça liste azalacak. Kendi kartınızı seçip alttan submit butonuna basarak yönlendirmesini sağlayın. Uygun Windows sürümünüzü seçip indirin.

Driver kaldırma ve tekrar driver yükleme işlemini internetsiz güvenli modda yapmalısınız. Buna girmek içinde açılışta F8 sürekli basıp kurtarma seçenekleri ekranında başlangıç seçenekleri tıklayın. Oradan gelişmiş başlangıç ayarları diyerek yeniden başlatın. Seçenekler geldiğinde internetsiz güvenli mod f kaçtaysa o tuşa basın.

Sorun devam ederse 1-2 sürüm eski driver deneyin. Hala sorun devam ediyorsa DDU ile kaldırıp bu sefer kendiniz kurmayın. Windows yüklesin. Hepsine rağmen sorun devam ediyorsa dönüş sağlarsınız.
Dump Raporu için

Hepsini uyguladıktan sonra durumla ilgili dönüş yapabilirsiniz.

Ekran kartı driverınızı bir güncelleyin. Ardından dump raporu oluşması için alttaki diğer rehberi uygulayın. Driver güncellemesinden sonra sorununuz yüksek ihtimal devam edecektir ancak denemiş olun. Aldığınız hata kodu hep oysa donanımsal bir arıza olduğuna işaret ediyor gibi. Hikayenizde doğruluyor ama denenebilir şeyleri deneyelim.
- DDU kullanmak için rehberi takip edin.

- AMD Ekran kartı sürücünüzü verdiğim linkten son sürümü indirin. Bunun için linke girip search your product kısmınnın yanındaki yere tıklayıp grafik kartınızın modelini yazarak (Örnek RX580) alta doğru listelemeden seçin. Yazmaya başladıkça liste azalacak. Kendi kartınızı seçip alttan submit butonuna basarak yönlendirmesini sağlayın. Uygun Windows sürümünüzü seçip indirin.

Driver kaldırma ve tekrar driver yükleme işlemini internetsiz güvenli modda yapmalısınız. Buna girmek içinde açılışta F8 sürekli basıp kurtarma seçenekleri ekranında başlangıç seçenekleri tıklayın. Oradan gelişmiş başlangıç ayarları diyerek yeniden başlatın. Seçenekler geldiğinde internetsiz güvenli mod f kaçtaysa o tuşa basın.

Sorun devam ederse 1-2 sürüm eski driver deneyin. Hala sorun devam ediyorsa DDU ile kaldırıp bu sefer kendiniz kurmayın. Windows yüklesin. Hepsine rağmen sorun devam ediyorsa dönüş sağlarsınız.
Dump Raporu için

Hepsini uyguladıktan sonra durumla ilgili dönüş yapabilirsiniz. Rehberdeki herşeyi daha önce uyguladım günvel driver eski driver ne kurduysam kar etmedi önceden dump raporu oluşuyordu son formattan sonra ayarlarınıda açmama rağmen hiçbir şekilde dump raporu oluşmadı zaten bir bilgisayarcıya ulaştım oda bana chipseti yada chipset bacaklarının yandığını söyledi bilmiyorum kadamı çok karıştırdı açıkcası teşekkür ederim yorumun içinde .

Rica ederim. Bir bilgisayarcıya değil birkaç tanesine götürüp ortak fikirdeler mi kontrol edin. Üretici firma olmadıkları için sizden gelir elde etme çabasında olunabilir. Fikir birlikleri varsa çözüm uygulatılabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı